Raketter skytes fra Gaza mot Israel. Foto: MAHMUD HAMS / AFP
annonse
annonse

Deres egne brødre vender dem ryggen. Når vil Europa forstå det?

Israel har inngått fred med Egypt og Jordan. I fjor inngikk de «Abraham-avtalen» med fem arabiske land, Emiratene, Marokko, Oman og Sudan, samt Saudi-Arabia.

REUTERS/Mohammed Salem (GAZA) / Scanpix.no

Israel har all rett og en plikt til å forsvare seg og sine innbyggere mot terror og løgner fra Palestina. Løgnene er verre enn terroren, for det er løgnene som legitimerer terroren og gir terroren «moralsk» støtte.

annonse

Palestinerne vil ikke ha en løsning, de vil ikke ha fred, de vil ikke ha en jødisk stat i det hele tatt. Intet Israel, ingen jøder! Det er en ren antisemittisk krig som har pågått i århundrer, og som nå er forkledd som en kamp for en såkalt palestinsk stat. Denne konflikten er en økonomisk, antisemittisk krig. Det er på tide at Europa åpner øynene og tar historien på alvor. Strup støtten umiddelbart!

Les også: Hundrevis deltok i anti-israelsk demonstrasjon utenfor Stortinget

Våre egne lands problemer er mer enn nok for oss nordmenn. Jeg er født og oppvokst her i Norge og jeg har ikke lyst til å importere konflikt i tillegg. Vi har mer enn nok med vårt. Utenlandske konflikter bør holdes i, nettopp, utlandet.

annonse

Men dessverre er konflikten allerede importert. Islamister manifesterer seg i gatene over hele verden, også i Europa, og dagen før 17.mai er Karl Johan fylt opp med et folkehav av Palestinere og deres sympatisører. De marsjerer gatelangs og roper Allahuakhbar. De forplanter løgnene sine uten skam. Derfor synes jeg det er nødvendig å gå historien i sømmene for å få frem sannheten. Den beste måten å bekjempe den mørke terroren med vold og løgner, er å belyse sannheten.

Palestinske militante grupperinger sender raketter inn i Israel fra Gaza 12. mai 2021. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Som Martin Luther King en gang sa: «Mørket kan ikke drive mørket ut, bare lyset kan». For mørket avler mørke nøyaktig slik vold avler vold.

Så la oss gå tilbake i historien og se på konflikten mellom Israel og Palestina. En palestinsk stat finnes ikke i historien. Hvordan kan det være en okkupasjon da? Slagordet «Fritt Palestina» er dermed et falskt slagord. Før Israel var dette området under britisk mandat, og før det igjen var det under det osmanske riket, mamelukkene og så videre. Etter ødeleggelsen av det historiske, jødiske, hellige landet har det aldri vært en annen suveren stat eller et «palestinsk folk». Gazastripen var en del av Egypt og Vestbredden var en del av Jordan. Jødene kan dermed ikke være «okkupanter» i Judea, for det er tross alt jødisk land.

Les også: Stort behov for nødhjelp til Gaza

Lenge før gjenopprettelsen av Israel i 1948 startet araberne forfølgelse av jødene og pogromer. Det ble utført terror mot den jødiske befolkningen i Israel. Den 14. mai 1948, som er dagen for Israels uavhengighetserklæring, kom seks arabiske hærer inn i Israel med ett mål for øyet: å utrydde jødene og kaste dem på havet. De mislyktes. Siden har de aldri sluttet å prøve på å få de mørke drømmene til å gå i oppfyllelse.

Denne konflikten har ingenting å gjøre med områdene Israel frigjorde i 1967. Slagord de roper, som «from the river to the sea, Palestina will be free»  har et klart budskap: ifølge palestinerne må hele Israel slettes fra kartet.

Israel overgav «dessverre» Gazastripen fullstendig i 2005. Dette var en av de mest traumatiske og smertefulle operasjonene i landets historie. Israel flyttet sin egen befolkning under mottoet «fred og ro». Det skulle vise seg å være en stor feil.

I stedet for fred og ro har hele det tilbaketrukne territoriet blitt en stor terrorbase for Hamas, stort sett finansiert av den blindt naive vestlige verdenen.

annonse

Les også: Israel: Hamas blander seg med sivile

Ship to Gaza. Palestinakomiteen og Fellesutvalget for Palestina arrangerer støttemarkering for Freedom Flotilla II. Her utenfor Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .

Israel har vært målet for missiler i årevis. Millioner av mennesker lever i frykt hver dag. En hel generasjon vokser opp med traumer. Ødelagte mennesker som får panikkangstanfall av sirener eller skarpe lyder, barn med PTSD og angst som lever i frykt. De er i konstant fare. Kanskje den neste sirenen eller uventede lyden er signalet på et nytt angrep? Løp til en bunker eller gjemmested innen 60 sekunder. Få deg selv og dine nærmeste i sikkerhet! For et liv de må leve.

Hundrevis av dødsfall og tusenvis av skadde. Uten det israelsk-skapte missilforsvarssystemet hadde det vært mange flere. Disse terrorangrepene og missilene er kun rettet mot jødiske borgere i Israel. Vi har ikke sett maken til slik åpenlys og fryktinngytende antisemittisme siden andre verdenskrig, og hele verden bare ser på.

Israel gjør sitt ytterste for holde sivilbefolkningen trygg i forkant av et angrep. Før en bygning blir bombet, sender hæren en advarsel en time i forveien. Hvilken annen hær i verden gjør noe slikt?

Hvordan kan man vinne en slik krig? Hamas-tilhengere gjemmer seg bevisst mellom barn og syke, skyter opp raketter derfra, og Israel må svare med motangrep. Hamas har ingen nåde for sitt eget folk, alle deres egne ofre er netto-ofre for Hamas.

Les også: Mediebygg jevnet med jorden på Gazastripen

annonse

Hamas er en terrorgruppe som kom til makten gjennom demokratiske valg og som fortsetter å motta direkte og indirekte støtte fra flertallet av innbyggerne på Gazastripen den dag i dag. Media snakker mye om at «sivile» blir ofre, men det er i realiteten for det meste terrorister og kun en liten gruppe sivile.

Mads Gilbert. Foto: AFP/MOHAMMED ABED

Araberne i Israel nyter like rettigheter, de har toppstillinger, er høyesterettsdommere, parlamentsmedlemmer eller aktive som topper i næringslivet. Ingen steder i de 21 arabiske landene lever de et så godt liv som i Israel.

Europa må rive av seg skylappene og stoppe pengestrømmen til Gaza og Palestina. Dette er blodpenger. Hvis Europa fremdeles har et snev av moralsk bevissthet og tar leksjonene fra historien på alvor, må det utvetydig og uten dobbeltmoral støtte Israel, og påkalle og sterkt fordømme «palestinerne».

Denne konflikten handler altså overhodet ikke om frihet eller om en palestinsk uavhengig stat. Dette ble jo frivillig gitt til dem for lenge siden med støtte fra det israelske flertallet, som ønsket å leve i fred, dersom araberne oppriktig ønsket å løse konflikten.

Så begynte venstresiden igjen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon