Hege Storhaug holdt foredrag i Asker kulturhus i forbindelse med utgivelsen av boken "Islam. Den 11. landeplage." . Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Våre politikere har satt ned en ytringsfrihetskommisjon og gammelmedia skryter av mediemangfoldet. Men hva med HRS, ja og kanskje også Resett?

Hege Storhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Ut fra det varme snakket om ytringsfrihet så må de vel applaudere for de som tar i den klamme kluten og vrir den opp. Påpeker feil og mangler i det som skulle være et glansbilde – visjonen om multikultur. Skal vi ikke være ærlige lenger – multikultur har blitt en belastning både sosialt og økonomisk.

Det øses ut mye penger til organisasjoner som vedlikeholde visjonen om multikultur, den listen er lang med Antirasistisk senter i spissen, de får seks millioner kroner. Ingen har foreslått å ta fra dem penger. Det er bare de 1,8 millioner kronene til HRS, og den debatten har pågått i mange år. Av et statsbudsjett på 1 500 milliarder kroner så bruker de mest tid på en post på 1,8 millioner kroner. Som om det er det viktigste. Men det viser nok heller hvor vanskelig virkeligheten må være for drømmere.

annonse

Les også: De rødgrønne krever statsstøtten til HRS fjernet

Dagbladet skriver at klokkene ringer for statsstøtten til den islam- og innvandringsfiendtlige organisasjonen Human Rights Service (HRS). De sier at retorikken i HRS har blitt enda mer skjerpet og forfalt til ytterliggående propaganda.

Først fikk HRS støte fra budsjettet til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Men presset fra tilhengerne av visjonen ble for sterkt, så støtten ble flyttet til Justisdepartementet. Men protestene har ikke stilnet av den grunn. De greier ikke å holde seg saklig, og benytter seg av et språkbruk som passer bedre i en lynsjmobb.

annonse

Freddy Øvstegård fra SV er opprørt over at regjeringen fortsetter å gi HRS en plass på statsbudsjettet.

– De går i mot sin egen handlingsplan mot muslimhat, sier han til Medier24, og tror det er Frp som står bak:

Freddy André Øvstegård.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Her gjør regjeringen knefall for Fremskrittspartiet allerede før de skal møtes til forhandlinger. Det er helt uforståelig for meg at man velger å fortsette med statsstøtte til en hatblogg.

Les også: Tankesmie for norsk islam: – Handlingsplanen mot muslimhat uthules – HRS får statsstøtte

HRS kan nok for noen fremstå skremmende. Særlig om en har investert mye i rosenrødt snakk om multikultur, at der er et moderne norsk eventyr – den nye oljen.

Børstad Skjervø fra Arbeiderpartiet uttaler i Stortinget: «sett i lys av PSTs trusselvurdering for 2021, der tjenesten advarer om at enkeltpersoner radikaliseres til høyreekstremismen gjennom høyreradikale nettsteder, mener ministeren at det er forsvarlig å fortsette å gi statsstøtte til det høyreradikale nettstedet Human Rights Service.»

annonse

At noen fremdeles tror på visjonen multikultur viser nok mer om hvor fjernt man er fra virkeligheten. Dagens politikere har sjelden hatt en jobb, og de kjenner lite til realiteter utenfor sitt eget.

Les også: Venstre, SV og Rødt vil ta fra HRS statsstøtten i 2020

Lars Gule. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Å generalisere slik Storhaug gjør er bare tull!, sier Lars Gule fra OsloMet til Utrop, og mener at Storhaugs påstand er grovt fremmedfiendtlig:

– Dette forteller mye om Hege Storhaugs uvitenhet. For det første er ikke vold noe som kjennetegner muslimer spesielt. Gule sier videre at når man velger en så ensidig og islamfiendtlig tolkning av slik statistikk, som Hege Storhaug gjør, er dette uttrykk for hennes islamofobe virkelighetsforståelse.

Les også: «Medieprofil» kaller Hege Storhaug radikal – krever at HRS-støtten blir fjernet

Kommentator i Dagsavisen Hege Ulstein kaller HRS en fremmedfiendtlig blogg, og at de blir stadig mer irrelevant. Hun skriver videre at det bør være siste vers – og at de kan takke seg selv.

Den virkeligheten som HRS beskriver er at politikere og media har ført oss bak lyset, og at de forteller oss at multikultur er bra.

Ap-politiker stempler HRS som høyreradikale – mener de kan bidra til høyreekstrem terror

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon