Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Høyre vedtok under sitt landsmøte å innføre et jobbskatteavdrag for arbeidstagere under 30 år. Det stiller Ap seg helt uforstående til.

– I denne saken vil jeg bruke Erna Solbergs ord, da hun kommenterte et nesten identisk forslag i 2013. Dette er gammeldags Høyre-politikk, hvor man ikke tenker gjennom om man når målene med det man gjør. Det er å bruke pengene på et lite effektivt skattetiltak, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Aftenposten.

Støre påpeker at Erna Solberg selv gikk imot jobbskattefradrag på Høyres landsmøte for åtte år siden.

annonse

– Hvis det er dette Høyre vil gjøre for å få unge mennesker i arbeid, så har de et veldig løssluppent forhold til bruk av penger. At skattekutt til de som er i arbeid skal gjøre at arbeidsledige får det – viser en virkelighetsfjern holdning til hva som skal til for å få unge mennesker i jobb, sier Støre.

Støre og Ap ønsker heller å ta i bruk lønnstilskudd for bedrifter som ansetter unge.

Går mot flertall

annonse

Høyre-forslaget ser imidlertid ut til å kunne få flertall. Venstres finanspolitiske talsperson Ola Elvestuen stiller seg positiv og, er helt «sikker på at vi klarer å bli enige etter forhandlinger». Også KrF vender tommelen opp.

Frp slår på sin side fast at de ønsker å senke terskelen for unge mennesker inn på arbeidsmarkedet, og at de generelt ønsker lavere skatter.

– Derfor ønskes alle forslag som senker folks skatter velkommen, sier partiets finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi.

Staten – det er skattebetalerne det

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon