Etterstad postkontor på Helsfyr i Oslo ble ranet 22. mai 2021. Foto: Lise Åserud / NTB. Innfelt: mistenkte gjerningsmenn.
annonse

Fortsatt på frifot.

Etter ranet av et postkontor på Helsfyr i Oslo lørdag morgen, går politiet nå ut med overvåkningsbilder av de mistenkte gjerningsmennene.

Ranerne slo til rundt 9:30, da tre ansatte kom på jobb. Gjerningsmennene stakk av med et mindre pengebeløp etter å ha satt håndjern på de ansatte.

annonse

Gjerningsmennene antas å ha flyktet i en bil med stjålne nummerskilt.

Les også: Politimann hevder at de som gikk i 17.mai-tog var konspirasjonsteoretikere og «folk ganske langt på høyresida i norsk politikk»

Lørdag kveld har politiet ingen håndfaste spor å gå etter, og har derfor besluttet å frigi overvåkningsbildene og be om tips fra publikum.

annonse

– Terskelen er lav, understreker operasjonsleder Vidar Pedersen overfor NTB.

Politiet er tilsynelatende forsiktige med å omtale antatt kjønn og etnisitet, og satser på at gjerningsmennene heller kjennes igjen på klærne.

– Vi har videobilder av tre gjerningspersoner, og ber om tips fra folk som kan kjenne igjen klærne disse personene har på seg, sa Kenneth Wilberg i Oslo politidistrikt lørdag. (Resetts utheving.)

Avisa Oslo har imidlertid tilveiebrakt følgende signalement:

Mennene beskrives som av østeuropeisk opprinnelse, og politiet går ut med en forholdsvis detaljert beskrivelse av de tre antatte gjerningsmennene.

annonse

En mann som er anslått å være 50–55 år, er 175-180 centimeter, skallet og med tynn bart. Han brukte grønn jakke, lysebrun bukse og sort paraply.

Raner nummer to er en cirka 60 år gammel mann som haltet. Han er lys i huden med hvitt fippskjegg og iført sort jakke. Raner nummer tre var en mann iført mørke klær.

Her er politiets overvåkningsbilder:

Mann eller kvinne? Best å si gjerningsperson – for kanskje hen identifiserer seg som trans?
Har du sett noen med disse karakteristiske, fargesprakende klærne? Da vil Oslo-politiet høre fra deg.
Fluktbilen hadde stjålne nummerplater.

Politiet nås på telefon 02800.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse