Faksimile fra Twitter.
annonse
annonse

47-åringen fra Iran var ikke gift – det tålte ikke foreldrene.

En iransk filmregissør tidligere basert i London har blitt brutalt myrdet, partert og kuttet opp av egne foreldre, etter at han returnerte til Iran.

Den oppkuttede kroppen til Babak Khorramdin (47) ble funnet fordelt i en søppelsekk og i en koffert i byen Ektaban, vest for hovedstaden Teheran, sist søndag, skriver Daily Mail.

annonse

Bakgrunnen for drapet skal ha vært en krangel mellom Khorramdin og hans far, om filmregissørens sivilstatus. Han var ugift.

Erkjenner skyld

Mohammad Shahriari, som leder Teherans kriminaldomstol, har fortalt at faren har innrømmet å ha dopet sønnen ned, før han knivstakk ham, parterte ham og kastet kroppsdelene. Begge foreldrene er arrestert mens etterforskningen pågår. Politiet skal også ha funnet bevis for det grufulle drapet i familiens hjem.

annonse

Babak Khorramdin ble uteksaminert fra universitet i Teheran med en mastergrad i film i 2009. Året etter flyttet han til London for å studere mer, før han flyttet tilbake til Iran for å undervise om film i hjemlandet.

Bare ett eksempel

– Jeg tror at det grufulle dødsfallet til Babak Khorramdin bare er det siste eksemplet på et langt mønster med vold i hjemmet vi har sett i Iran, sier Midtøsten-analytiker og redaktør Iran International TV, Jason Brodsky, til Daily Mail.

– Det følger det tragiske dødsfallet på Ali Fazeli Monfared, som ble drept av sine familiemedlemmer etter at de fant ut at han var homofil.

Det har vært en økning i antall tilfeller av vold i hjemmet og æresdrap under pandemien, da folk har vært mer hjemme enn før.

Chainéze (31) ble brent levende i Frankrike, men norske medier er helt tause

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon