Tina Bru (H) Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB omtaler Olje- og energiminister Tina Bru (H) innlegg på Facebook som en «kraftsalve».

Etter at skjermbilder av hetsen Oslo-politikeren har fått i sosiale medier i det siste ble delt på Facebook i helgen, fikk Tina Bru nok.

«Jeg orker ikke mer. Virkelig. JEG ORKER IKKE MER! Nå er det faen meg nok. Hold kjeft!», skriver oljeministeren på Facebook.

annonse

Det er hetsen mot Lan Marie Berg hun reagerer på.

– Hvordan Lan Marie engang orker å holde ut kan man virkelig lure på. Jeg hadde vært ferdig for lenge siden om jeg skulle levd med dette. Jeg kjenner ikke Lan Marie, men hun er åpenbart en sterkere person enn meg. Og ære være henne for det. Ingen kan forvente at man skal tåle dette eller holde det ut. Det er ikke en pris man må være villig til å betale for å være en offentlig person. Dette må bare stoppe. Men det kommer ikke til å gjøre det, det er dette som er virkeligheten nå. Jeg har ingen svar. Derfor står jeg bare igjen med et rop i frustrasjon: hold kjeft! skriver Bru videre.

– Rant over

annonse

– Jeg skrev den statusen i affekt. Det bare rant over. Jeg håper jeg kan vise at vi som på ingen måte deler hennes politiske utgangspunkt, likevel ikke vil finne oss i at en kollega blir utsatt for sånt, sier Bru til NRK.

– Det er en blanding av rasisme, kvinnehat, og den polariserende klimadebatten, sier Bru til Dagbladet.

Bru for mye støtte i eget kommentarfelt for innlegget sitt. Hun har lagt med skjermbilder hvor de som har uttalt seg om Lan er gjengitt usladdet. Skjermbildene skal være hentet fra Facebook-gruppa «Vi som er totalt imot MDG», skriver Harald Klungtveit på Facebook.

https://www.facebook.com/tinabru/posts/515941036253?__cft__[0]=AZWoJ-3nYpEyQWn42jlaBigFxBQBrjH9MogAZZzRI8EHTDxa5mciGy8aMiUUQyodjo02o-jas8Fo-5mPH-klzYjIfnc_cScsrG2vj1LyZwxgcACx7d4bTFBkupeeJ3FwhXjhgrewUsfLqfihiAzoF3tP&__tn__=%2CO%2CP-R

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon