Oslos biskop Kari Veiteberg. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Christian Tybring-Gjedde mener at biskop Kari Veiteberg bør velge: Enten fronte sine politiske standpunkter – eller være biskop.

– Oslo-biskop Kari Veiteberg tar til orde for boikott av Israel. Det bør være det siste hun gjør som biskop i Den norske kirke, sier Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Christian Tybring-Gjedde. Foto: Frp

Han mener Veiteberg ikke hører hjemme i kirken når hun vil boikotte staten Israel. Han kaller det antisemittisk. Han sier videre at venstresiden har gått inn for boikott fra det de mener er okkuperte områder, men Veiteberg derimot mener at staten Israel er illegitim.

annonse

– Jeg mener hun heller bør være en politisk aktivist på venstresiden enn biskop.

Han sier hun bør melde seg ut av kirken.

– Kari Veitebergs utspill skremmer meg, hun har ingenting i Den norske kirke å gjøre. Hun har kuppet Oslo-kirken, det er nok av arenaer hun kan være venstreaktivist. Kirken skal være et sted der man ikke skal få dårlig samvittighet.

annonse

Les også: Jeg melder meg herved ut av Den norske kirke

Han spør om Veiteberg mener Israel har rett til å forsvare seg, og hva eventuelt Israel burde gjøre når de får 2000 missiler skutt mot seg. Skal de akseptere det?

Kari Veiteberg ønsker ikke å svare stortingsrepresentant Tybring-Gjedde, og overlater den jobben til Preses Olav Fykse Tveit. Han sier at kirken sammen med mange kirker i verden i mange år har arbeidet for rettferdighet og fred i Israel og Palestina.

– Oslo biskop, Bispemøtet og biskopene engasjerer seg ut fra kirkens oppdrag i viktige samfunnsspørsmål for fred og rettferdighet i verden.

Oslo-biskop Kari Veiteberg hyller konspirasjonsteorier i Black Box’ «Ways of Seeing»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon