SVs finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

SV finanspolitisk talsperson, Kari Elisabeth Kaski sier at regjeringens oljepolitikk er utdatert og gammeldags, og risikerer å bli en utgiftsbombe for fellesskapet.

Oseberg oljeplattform i Nordsjøen har bidratt til å skape vår velferdsstat. Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix

– Norge taper, økonomisk og moralsk, om vi skal være det siste landet som tar inn over oss all tilgjengelig kunnskap om klimaendringene og fossil energi. Nå er det på tide å gjøre Norge grønt, skriver hun i Agenda magasin, Kaski sitter i Finanskomiteen på Stortinget og sier at at vi må slutte med olje:

– Skal vi nå Parisavtalens mål om å begrense den globale oppvarminga til 1,5 grader, som er ille nok, så kan vi ikke bygge ut noen nye olje- eller gassfelt, eller kullkraftverk. Punktum.

annonse

Les også: SV-Kaski: – Koronakrisen har vært en spiker i kista for en nyliberal verdensorden

Hun sier at Norge trenger en rask og rettferdig omstilling av norsk økonomi og norsk industri. Hun mener vi har kunnskapen, kapitalen og fagarbeiderne, det eneste vi trenger er oppdrag for å vri aktiviteten over på klimaløsninger innenfor hydrogen, karbonlagring, grønne skip og havvind.

Illustrasjonsbilde av en oljeplattform. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Men Kaski synes de andre politikerne er mer opptatt av olje, og at de også gir skattelette for leting. Hun frykter at de kan utløse utbygginger av ulønnsomme oljefelt.

annonse

– At denne oljepolitikken innebærer at Norge aktivt jobber for klimakatastrofe, ser ikke ut til å bekymre de nevneverdig.

Kaski til Sissener: – Andre nordmenn betaler formuesskatt med glede

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon