- Resett - https://resett.no -

Tre menn tiltales for Prinsdal-drapet

Tre personer må møte i retten, tiltalt for drap eller medvirkning til drap etter at en 21-åring ble skutt ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo i januar i fjor.

21 år gamle Halil Kara ble like før midnatt 10. januar i fjor skutt i hodet av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo, skriver TV 2. [1]

Den antatte gjerningsmannen i Prinsdal-drapet skal ha løpt nedover Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge tiltalen mener politiet at det var en 21 år gammel mann som avfyrte skuddet. Han har hele tiden nektet straffskyld, men i et avhør like før rettssaken skulle begynne erkjente han ifølge å ha skutt Kara ved et uhell.

annonse
Minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det er én av de tiltalte som har skutt, og som nå har erkjent at det var han som skjøt. Og så mener vi at det er to andre som har medvirket til dette, bekreftet statsadvokat Irlin Irgens overfor TV-kanalen fredag.

Advokat Morten Furuholmen. Foto: Berit Roald / NTB

Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, sier at rettssaken vil avsløre omstendighetene rundt drapet.

– Min klient har erkjent å ha vært på stedet, og at han er å anse som skytteren, men omstendighetene rundt avfyringen av våpen og hvorfor han var bevæpnet, vil bli viktige bevistemaer i retten, sier Furuholmen.

annonse

Politiet har knyttet drapet til en konflikt mellom ulike miljøer på Oslos østkant, og det har kommet frem at flere av de involverte i saken har knytninger til det kriminelle miljøet Young Bloods, som har tilhold på Holmlia like ved Prinsdal.

Ringte etter drapsforsøk på Holmlia: – Kan du komme og kjøre meg, jeg har gætta noen (+) [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474