BBCs hovedkvarter i London. Foto: AP Photo/Frank Augstein
annonse
annonse

Israel er verre enn nazistene, mener BBC-journalisten.

BBC har igangsatt en utredning etter en avsløring om at deres «Palestina-spesialist» Tala Halawa i 2014 postet en svært drøy kommentar med et antisemittisk slagord.

– Israel er mer nazistisk enn Hitler! Hitler hadde rett. IDF (Israeli Defence Forces), dra til helvete, skrev hun.

annonse

Posten ble gravd frem og omtalt av Honest Reporting, en NGO som hevder å jobbe for å redusere medias partiskhet i Israel-relaterte saker.

– Ikke en objektiv reporter

Tala Halawa er også avslørt for å ha sagt at «zionister kan ikke få nok av vårt blod», etter voldshendelsene mellom Israel og Palestina i 2014.

annonse

– Dette er ikke Twitter-postene til en objektiv reporter. Halawa mislykkes ikke bare simpelthen med å møte BBCs egne erklærte krav. Hun representerer den diametrale motsetningen til det som er forventet fra enhver profesjonell journalist, slår Honest Reporting fast.

– Hvordan endte en med en historie med åpent antisemittiske uttalelser opp med å bli ansatt av en av verdens mest anerkjente kringkastere? spør de videre.

BBC har via en talsperson fortalt at de ser alvorlig på Halawas uttalelse, og at de har innledet en utredning av saken.

Massiv kritikk

Likevel er kritikken massiv.

– Dere ansatte en som har offentliggjort disse avskyelige standpunktene, og som var komfortabel med at de var offentlig arkivert helt inntil denne morgen, da vedkommende ble konfrontert – mens hun jobbet for deg, skriver kampanjen DefundTheBBC på Twitter.

 Også den konservative London-politikeren Susan Hall reagerer kraftig.

– Tala Halawa er en skam! Jeg håper inderlig at BBC klarer å håndtere dette på en passende måte, skriver hun.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon