Magnus Carlsen har ikke vist sin beste sjakkform under den pågående Champions Chess Tour-turneringen, men klarte å ta seg videre til cupspillet. Foto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

Magnus Carlsen vant det avgjørende partiet mot Teimur Radjabov og sikret dermed plass i cupspillet i den sjette turneringen i Champions Chess Tour.

Seieren ble viktig for nordmannen, som lå tynt an foran grunnspillets siste dag og hadde spilt remis i de fire partiene opp mot møtet med aserbajdsjaneren.

Der gikk den norske sjakkeneren offensivt til verks, ettersom bare seier ville garantere avansement til cupspillet. Carlsen presset Radjabov med de hvite brikkene, men måtte bruke tid på å bryte ned motstanderens forsvar.

annonse

Etter hvert ble partiet av den kaotiske sorten. Carlsen presset Radjabov, men hadde ikke all verden med tid på klokken. Til slutt rotet Radjabov det til da han gikk med på et dronningbytte som ga Carlsen et sluttspill med én bonde i overtak. Da kunne han enkelt hente seieren.

Det betyr at Carlsen endte på 6.-plass i grunnspillet. De åtte beste er klare for kvartfinalene.

Tidligere tirsdag åpnet Carlsen med remis mot Hikaru Nakamura og Alireza Firouzja i to partier der han hadde overtaket, men ikke fant nøkkelen til seier.

annonse

I parti tre mot Peter Svidler kom 30-åringen i trøbbel, men et smart Carlsen-trekk med springeren satte russeren ut av spill, og etter en tabbe fra Svidler endte også det partiet med remis.

Remis ble det også med svart mot Fabiano Caruana, som ledet turneringen og ikke trengte å gå for seieren.

Kvartfinalene i årets sjette Champions Chess Tour-turnering starter onsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon