- Resett - https://resett.no -

Lan Marie Berg lettet over politioppfølging av hets mot henne

Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Berg (MDG) takker for omtanken etter at flere har reagert på hat og hets mot henne på nettet.

Politiet i Oslo opplyste mandag at de har startet undersøkelser og vurderer etterforskning av trusler mot Berg, skriver NTB.

KRITISK: Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– I går fikk jeg beskjed om at politiet vil følge opp flere av de hatefulle og truende kommentarene som har blitt rettet mot meg den siste tida. Det er en stor lettelse. Jeg har også satt stor pris på at mange, også politiske motstandere, har sagt tydelig ifra om at det ikke er greit med hetsende eller truende kommentarer. Tusen takk for omtanken. Det varmer, skriver Berg i et lengre innlegg på Facebook [1].

annonse

Berg sier hun har forsøkt å ikke la seg skremme eller distrahere av hets og trusler på nettet og derfor ikke forholdt seg til de mange kommentarene hun har mottatt på sosiale medier.

– Derfor var det en slags vekker også for meg da journalist Harald S. Klungtveit samlet sammen eksempler fra ett av de mest aggressive kommentarfeltene denne helga og delte dem på Facebook, skriver Berg.

Olje- og energiminister Tina Bru (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lørdag kveld uttalte olje- og energiminister Tina Bru (H) seg sterkt imot hetsen, etter at Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit la ut en skjermdump av en rekke hetsende kommentarer fra en Facebook-gruppe.

annonse

Lan Marie Berg er byråd for miljø og samferdsel i Oslo og har vært utsatt for store mengder trusler på internett i flere år.

Lan Marie Berg forsvarer seg mot anklagene: – Å bygge bedre vannforsyning var aldri sexy nok [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474