Justis- og beredskapsminister Monica Mæland forsvarer beslutningen om å la toppolitikere gå foran i vaksinekøen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

De interne vurderingene for å prioritere politikere i vaksinekøen kommer ikke til å bli offentliggjort.

– Dette er interne vurderinger som er gjort i departementet, og som ikke kommer til å bli offentliggjort, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til NTB.

Mæland forsvarer hemmeligholdet med at dokumentene som ligger til grunn for saken, kan framvise mulige sårbarheter i beredskapen. Dette kan noen ha interesse av å utnytte, advarer hun.

annonse

– Så de listene kommer man ikke til å se, sier Mæland.

FHI og DSB var imot

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Folkehelseinstituttet har i sitt faglige innspill ikke anbefalt å prioritere gruppene som regjeringen nå har avsatt vaksiner til, fra 1. juni, opplyser DSB-direktør Elisabeth Aarsæther til TV 2.

annonse

De mente det neppe var hensiktsmessig å bruke ressurser på å kartlegge personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

– De fleste ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner jobber heller ikke i første linje mot publikum og er derfor ikke spesielt smitteutsatte, sier Aarsæther til TV 2.

Beslutningen om å la inntil 500 personer med samfunnskritiske nøkkelfunksjon gå foran i vaksinekøen, kom direkte fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon