- Resett - https://resett.no -

Per Sandberg vil ikke ta coronavaksinen – refser politikere som vil gi «sin dose» til lærere

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg langer ut mot «uverdig politisk spill» fra sosialistiske politikere i forbindelse med coronavaksinering.

Søndag gikk stortingspolitiker Torstein Tvedt Solberg (Ap) ut i VG og fortalte at han vil gi vekk sin vaksinedose til lærere.

– Jeg takker pent nei til vaksinen jeg blir tilbudt, og mener heller den bør gå til en lærer. Bakteppet er at jeg mener lærere i skole og barnehage burde fått en plass i vaksinekøen, sa stortingspolitiker Solberg (36) til VG. [1]

annonse

– Vi som samfunn har bestemt oss for å skjerme barn og unge. Da er de ansatte nøkkelen. Dessuten er lærerne en yrkesgruppe som ikke kan skjule seg bak pleksiglass. Man kan ikke si til et barn at det må holde en meter avstand, la han til.

– Uverdig

Uttalelsen faller ikke i smak hos den tidligere Frp-politikeren Per Sandberg som nå representerer Liberalistene.

annonse

– Jeg har selv tidligere gitt uttrykk for skepsis til ulike deler av myndighetenes styring av pandemien, men maken til «uverdig» politisk spill fra sosialistene. Det er ingen tvang å ta vaksinen (ennå), slik sett kan vel alle sosialister bare si nei til vaksinen, da blir det vaksine til de som måtte ønske det. Det er selvfølgelig ikke slik at man får en «dose» vaksine i posten, for så å kunne gi den til naboen som tilfeldigvis er lærer, skriver Sanbderg på Facebook.

Den tidligere fiskeriministeren legger til at han ikke kommer til å vaksinere seg.

– Jeg har ikke tenkt å ta vaksinen (men innser at tvang kan komme), og kan kanskje «auksjonere» ut min dose. Inntektene kunne jeg gitt til et formål som beskytter oss alle mot statlig tvangsvaksinering.

Høringssvar

Sandbergs parti Liberalistene har vært sterke motstandere av det omdiskuterte coronapasset som beviser at man er vaksinert, og ønsker ikke det nye passet velkommen. Tidligere denne måneden leverte de inn høringssvar [2] om coronapasset til regjeringen.

«Mennesker har rett til et fritt og selvstendig valg av vaksiner. Det skal være hvert enkelt myndige menneske sitt privilegium å vurdere hvilke. Det er kun den enkelte selv som til sist kan avgjøre hvilken mat, drikke, medisin eller vaksine som skal føres inn i deres kropp», skrev partiet.

«Det er ingen grunn til og ikke heller noen som forsøker å motsette seg utstedelse av vaksinekort eller annen dokumentasjon, der registrering av selvvalgt medisin eller vaksine er gjort. Men på samme tid kan ikke påbud fra myndigheter aksepteres hvis de krever utstedelse av et kort, sertifikat, pass eller annen dokumentasjon, når den utstedelsen først fremtvinger inntak av substanser som det samme individet ellers ville avstått fra», heter de videre.

annonse

Coronapasset har også fått mye kritikk fra flere norske advokater.

I forrige uke skrev mange norske advater et innlegg i Advokatbladet [3] der de hevdet at et coronapass åpner for en skummel utvikling om det blir en realitet, og at det bryter med Grunnloven [4].

– Det er et politisk veivalg. Når flere og flere blir vaksinert, er det ikke behov for et pass som viser hvem som er, og ikke er, vaksinert. Det åpner for en skummel utvikling. I neste omgang kan det være et hjertepass for å få kjøre karusell. Eller et pass for å vise at du er kreftfri. Teknologien setter ingen grenser – det må mennesker gjøre, uttalte advokat Sjak R. Haaheim i et intervju med Dagbladet. [5]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474