- Resett - https://resett.no -

Vårt Land: – Kritikken av NRKs programkonsept «Festen etter fasten» er smått lattervekkende og totalt feilslått

Avisen mener at Sylvi Listhaug bommer stygt nå hun kritiserer NRK for å dekke en muslimsk høytid på Kristi himmelfartsdag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Statskanalen mener det ikke er snakk om noen «snikislamisering», og det begrunner de med at få nordmenn vet hvorfor vi feirer Kristi himmelfartsdag.

– Når ønsket vi hverandre «God himmelfart!» sist? Hva slags himmelfart-tradisjoner har du?, spør Vårt Land. [1]

annonse

– Høyst sannsynlig gjør du som de aller fleste andre nordmenn, både kristne og ikke-kristne, på den årlige fridagen som markerer Jesu himmelfart: Du gjør ingen verdens ting.

Vårt Land slår fast at “kritikken av NRKs programkonsept «Festen etter fasten» er smått lattervekkende og totalt feilslått”. De henviser til Listhaugs Facebook-side, og at kritikken fra Listhaug er helt i tråd med første kapittel i «polariseringshåndboka».

https://www.facebook.com/listhaugfrp/posts/1715798775258341

annonse

Les også: SV-politiker beskylder Listhaug for å spre konspirasjonsteorier: – Blåøyd og naiv i rasismedebatten [2]

«Tydeligvis er det greit å ønske muslimer en god feiring, men å sende en hilsen på Kristi himmelfartsdag er ikke politisk korrekt. Det må bli slutt på å viske ut vår egen kultur og tradisjoner! Enig?», skrev Listhaug på sin etter hvert så velkjente Facebook-vegg.

Vårt Land skriver at det er flere grunner til at kritikken faller på sin egen urimelighet.

Som partileder må Sylvi Listhaug samle de ulike fløyene i Frp. Til tider har det vært hard strid mellom liberale og nasjonalkonservative krefter. Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er vel et fåtall av oss som helt vet hvilke Kristi himmelfartstradisjoner vi har, som eventuelt NRK burde hegne om og vise fram. Ifølge Nettavisen kan 9 av 10 nordmenn ikke svare på hvorfor vi feirer denne dagen, mener Vårt Land.

– Listhaugs idé om at vår kristne kulturarv er truet på grunn av et to timers langt hyggeprogram, er flåsete.

Les også: Listhaug ut mot ekstrem klimapolitikk, bistand og naiv innvandringspolitikk [3]

Vårt Land skriver videre at programmet kunne ha gått dypere i spørsmålet om tro og muslimers trosutøvelse. Avisen mener at vi hadde tålt litt mer «snikislamisering», og at det ville ha vært interessant å høre på muslimer forteller om sin gud og sin tro.

Dagsavisen: Listhaugs følgere er sinte, veldig sinte [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse