Byråd for miljø og samferdsel i Oslo Lan Marie Berg (MDG) har vært utsatt for store mengder hets og trusler på internett i flere år. Foto: Vidar Ruud / NTB
Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Administratoren av en Facebook-gruppe hvor det har forekommet hetsende innlegg av miljøbyråden i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), sier unnskyld til politikeren.

Mye av hetsen som er rettet mot Lan Marie Berg har kommet på Facebook-gruppen «Vi som er totalt imot MDG», ifølge NRK.

Gruppen har per i dag over 63.000 medlemmer, men den er nå satt på pause.

annonse
Lan Marie Berg før landsmøtet til MDG. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi har satt gruppen på pause for å kunne rydde opp i de innleggene vi har for å unngå at det kommer enda mer rot. Vi ønsker nå en gruppe med strengere regler, hvor vi slår hardt ned på hets, sier en av gruppens administratorer Isabel Olsen Helgesen til kanalen.

Helgesen sier hun er lei seg for hetsen rettet mot Berg.

– Jeg ønsker å si unnskyld, Lan Marie. Hun fortjener ikke så mye hets bare fordi enkelte ikke liker politikken hennes. Det er ikke sånn vi ønsker å ha det, sier hun.

annonse

Berg, som er byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har vært utsatt for store mengder hets og trusler på internett i flere år, og politiet i Oslo opplyste mandag at de har startet undersøkelser og vurderer etterforskning av truslene.

Lan Marie Berg lettet over politioppfølging av hets mot henne

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon