Fotomontasje: Abid Raja Gorm Kallestad / NTB / Rune Berglund Steen Cornelius Poppe / NTB
annonse
annonse

Hele 8 millioner skal drysses over 28 organisasjoner, der Antirasistisk senter får aller mest. På listen finner vi organisasjoner som Islamsk råd og Miniotenk. 

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Rasisme og hatefulle ytringer er et stort samfunnsproblem som vi må motarbeide. Mange organisasjoner gjør en kjempeinnsats på dette området og i regjeringen vil vi støtte opp om det gode arbeidet som gjøres. Vi har derfor etablert en ny tilskuddsordning på 8 millioner kroner som skal støtte engasjement og aktiviteter som fremmer mangfold, dialog og motvirker rasisme, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja, og legger til at mange vil ha penger:

– Det er gledelig å se at tilskuddsordningen er populær. Det er kommet inn mange svært gode søknader og at vi har god geografisk spredning i prosjektene som har fått støtte.

annonse

Les også: Norge får ros og ris – Rune Berglund Steen er bekymret for rasismearbeidet

Det er Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) som har ansvaret for pengeutdelingen. Støtten er ledd i «Handlingsplanen mot diskriminering av og hat mot muslimer».

Antirasistisk senter (ARS) får mest, og som en god nummer to kom FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Nedover i listen finner vi Minotenk og Islamsk råd.

annonse

Antirasistisk Senter får 536 956 kroner for å etablere et nasjonalt veiledningstilbud om rasistisk diskriminering. I prosjektbeskrivelsen står det at ARS skal gi medmenneskelig støtte i møte med krevende opplevelser, samt gi konkret veiledning ut fra tilgjengelig informasjon om hvordan den aktuelle saken eventuelt kan håndteres.

Les også: Om «muslimhat»: Regjeringen forteller oss at sunn skepsis er en forstyrrelse i vår karakter

Minotenk 350 000 kroner

De skal lage en en håndbok mot rasisme. Boken skal gis bort gratis til skoler. Målet med håndboken er å gi en grunnleggende innsikt i hva rasisme er, hvordan det rammer, hvordan det kan håndteres og forebygges.

Linda Noor, daglig leder i Minotenk.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Islamsk Råd får 200 000 kroner

De skal bedrive informasjonstiltak for å redusere fordommer, stereotyper og diskriminering av muslimer. I prosjektbeskrivelsen lover de å utvikle en digital kunnskapsdatabase på norsk for å tilgjengeliggjøre og systematisere kunnskap om islam og muslimer som i dag bare er tilgjengelig på engelsk eller andre språk.

Berglund Steen vil forby «innvandrersmitte» – Har nylig utgitt bok om mennesker på flukt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon