- Resett - https://resett.no -

Esa: Norges innreisebegrensninger strider mot EØS-avtalen

EØS-tilsynet Esa påstår at Norges nåværende innreisebegrensninger strider med EØS-avtalen og reglene rundt fri bevegelse

EØS-tilsynet anser det underlig at Norge nekter mange EØS-borgere innreise når nesten alle som ankommer må i karantene.

– Det er ikke klart hvorfor EØS-borgere som ankommer Norge for første gang, eller de som ikke er bosatt der, ikke kan gjøre det samme. Det er ikke noe åpenbart grunnlag for å fastslå at den sistnevnte gruppen utgjør en større risiko for folkehelsen enn tidligere, skriver Esa.

annonse

Til tross for at Norge vil lette på innreisebegrensningene, anser Esa at dette ikke er nok.

– Vi ser positivt på tiltakene norske myndigheter nylig har iverksatt for å tilpasse innreiserestriksjonene til de juridiske kravene til proporsjonalitet og rettferdighet som EØS-avtalen innebærer. Vi håper å se ytterligere fremgang i forhold til vedtatte tiltak, sier ESA-president Bente Angell-Hansen.

Det formelle åpningsbrevet er et første steg i en traktatbruddsak mot Norge. Norske myndigheter har seks uker på seg til å komme med en uttalelse, før saken blir behandlet videre.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474