Fremskrittspartiets transportpolitiske talsperson Bård Hoksrud og partileder Sylvi Listhaug går inn for å øke rammen i Nasjonal transportplan med 400 milliarder kroner. Dette bildet er fra februar i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Bård Hoksrud og partileder Sylvi Listhaug går inn for å øke rammen i Nasjonal transportplan med 400 milliarder kroner. Bompengeordningen skal fjernes helt.

– Vi ønsker å øke med 400 milliarder kroner, sier Fremskrittspartiets transportpolitiske talsperson Bård Hoksrud, skriver NTB.

Bård Hoksrud er Frps samferdselspolitiske talsmann. Foto: NTB Scanpix
Bård Hoksrud. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug er nå klar til å legge fram Fremskrittspartiets fulle kravliste i stortingsforhandlingene om regjeringens forslag til Nasjonal transportplan for 2022 til 2033.

annonse

Planen har en ramme på 1.200 milliarder kroner og den vil Fremskrittspartiet øke med en tredel til 1.600 milliarder kroner. Ifølge Hoksrud har samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) trukket i pengebremsen.

Les også: MDG-Lan vil ha skyhøye bompenger i byene

Et hovedkrav er slutt på bompenger. Hele 123 milliarder kroner skal plusses på for å sikre dette.

annonse

Frp vil øke veiinvesteringene med 320 milliarder kroner utover regjeringens forslag, inkludert summen som skal gå til avvikling av bompengeordningen.

I tillegg vil partiet sette av 60 milliarder kroner ekstra til jernbaneinvesteringer og en godspakke, og bevilgningene skal økes betydelig til vedlikehold av veier og jernbane og til rassikring.

Finansiering til de økte veiinvesteringene vil Frp sikre gjennom kraftige kutt i budsjettposter som innvandring og integrering, bistand og klima.

Raser

Frps utspill får krass kritikk fra Arbeiderpartiet og SV.

– Jeg har jo fulgt de to fartsglade og asfaltkåte samferdselsministrene fra Frp tett, og skulle vel egentlig ikke bli overrasket. Men dette er verre enn mitt verste mareritt, sier SVs samferdselspolitiske talsperson Arne Nævra til NTB.

Nævra påstår dessuten at det er umulig å bedre jernbanetilbudet uten bompenger.

– Det er synd Frp med dette bidrar til å gjøre NTP til et luftslott det ikke er mulig å realisere, i stedet for et viktig plandokument for transportsektoren, sier Aps Sverre Myrli til NTB.

annonse

Se video: Siv Jensen raser mot mer bompenger og mindre vei

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon