USAs smittevernekspert, doktor Anthony Fauci mens Donald Trump var president Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

USAs smittevernsjef Anthony fauci har vært under intenst fokus den siste tiden med kraftig kritikk fra republikanske politikere. Nå har det kommet frem nye opplysninger om hans rolle i den kontroversielle «gain-of-function» forskningen på coronavirus, noe som ble utført i Wuhan og som er en av hypotesene for utbruddet av SARS-CoV-2.

USA under president Obama forbød slik forskning i 2014, nettopp på grunn av faren for at manipulerte viruset kunne smitte ut i samfunnet ved et uhell. Men indirekte har føderale midler i USA likevel blitt kanalisert til slik forskning hos nettopp Wuhan Institute of Virology. Republikanske politikere, med Rand Paul i spissen, mener mye tyder på at Anthony Faucis institutt har omgått forbudet og skal ha finansiert videre forskning gjennom Dr. Peter Daszak fra det New York-baserede EcoHealth Alliance. Daszak delegerte så pengene videre til Wuhan Institute of Virology.

I The Australian, gjengitt hos ZeroHedge, fremkommer det nå at Fauci erklærte seg som en sterk støttespiller for slik forskning, som er ment å dyrke frem virus som er smittsomme for mennesker i den hensikt å utvikle vaksiner og forberede seg på å hådtere mulige virus som oppstår i naturen.

annonse

«Hva med det usannsynlige, men tenkbare scenarioet at en forsker blir smittet av viruset, som igjen ledere til et utbrudd og til slutt en pandemi?» spurte Fauci i en artikkel i American Society for Microbiology in 2012. «I tilfelle av et slikt scenario – uansett hvor usannsynlig – burde slik forskning blitt gjennomført og/eller publisert i det hele tatt (…)?»

Fauci svarer selv på sitt retoriske spørsmål: «Forskere som jobber med dette kan si – som jeg faktisk har – at fordelen med slike eksperimenter og kunnskapen vi får – er større enn risikoen.»

annonse

Han skrev videre at det er «mer sannsynlig at en slik pandemi oppstår i naturen, og behovet for å ligge i forkant av slike utbrudd er hovedårsaken til å utføre slike eksperimenter, som kan fremstå som risikable.»

Les også: Fauci sier han ikke lenger er sikker på at Covid-19 oppsto naturlig

Faucis forsvar overfor senator Marco Rubio da han spurte hva grunnlaget var for Faucis initielle avvisning av laboratorium-teorien var påfallende lik det argumentet han brukte i 2012: At det er mer sannsynlig. Det er altså ikke noe ved virusets genetiske kode som peker mot naturen snarere enn et eksperiment.

Ble avvist som en konspirasjonsteori pga. Trump, nå skriver selv Aftenposten om det (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon