Lewis Hamilton på pressekonferansen før løpet i Monaco den 23. mai 2021. Foto: Sebastien Nogier / POOL / AFP
annonse
annonse

7 ganger verdensmester i formel 1 – britiske Lewis Hamilton – med hyllest av George Floyd på ettårsdagen for drapet.

sin Facebookside skriver superstjernen i en hyllest til nå avdøde George Floyd, at han ble drept bare fordi han var svart.

Formel i stjernen kneler i support med BLM etter drapet på George Floyd. Foto: Hamad Mohammed, Pool via AP

I et følelsesladet innlegg som har fått nesten hundre tusen liker maner Hamilton til kamp mot rasisme.

annonse

«Hva betyr rettferdighet for en datter som har mistet sin far?», skriver han blant annet, etterfulgt av «Hva betyr rettferdighet overfor en mann som fikk livet sitt stjålet for ingenting mer enn fargen på huden sin?».

Lewis Hamilton før formel 1 løpet i Monaco 23. mai 2021. Foto: AP/Luca Bruno

Motorsportstjernen spør seg så hva som kan gjøres for å oppnå virkelig rettferdighet for Floyd og alle de som er drept på rasistisk grunnlag.

Han kommer med svaret.

annonse

«Vi skal aldri glemme. Vi skal fortsette jobben vår. Vi tror på en verden hvor barn som Floyds ikke skal behøve å bekymre seg om pappa vil komme hjem om kvelden. Hvor hver eneste svarte person kan gå nedover gaten i den tro at denne verden var skapt for dem.»

Han vedlegger så dette bildet av Floyd med sin datter.

Foto: Fra Lewis Hamiltons Facebook.

Hamilton hadde i begynnelsen av BLM-bevegelsen som han sterkt støtter, en aggressiv og nedlatende tone overfor alt og alle som ikke støttet opp like helhjertet som han selv. Etter hvert så skjønte han, ifølge seg selv, at man til tider må være mer diplomatisk, slik som han beskriver i dette intervjuet med The Guardian.

Hamilton ble tidligere i mai, som første mann, tildelt en helt ny pris under Laureus World Sports Awards, for hans engasjement i kampen mot rasisme.

I sin takketale sa formel 1-føreren blant annet at det siste året har vært forferdelig vanskelig for så mange, men at han følte det varmet i hjertet når han så hvilket engasjement mot rasisme som har skjedd verden rundt.

Han oppfordret så verdens innbyggere til å fortsette kampen mot systematisk rasisme og forskjellsbehandling som han mener så lenge har vært et stort problem.

Lewis Hamilton støtter helhjertet opp om BLM-bevegelsen. Foto: Mark Thompson/Pool via AP

«Jeg er overbevist om at vi sammen vil nå målet, så jeg står sammen med dere mens vi fortsetter å presse på. Jeg sender dere alle kjærlighet og positivitet», avsluttet Hamilton.

Han gikk i fjor ut og fortalte at han selv startet å erfare rasisme allerede fra han var 5 år gammel, og at han er fast bestemt på å kjempe for likhet slik at barn i hans familie ikke blir nødt til å «erfare det jeg måtte erfare».

annonse

Hamilton er kjent for å være svært politisk korrekt og bestemte seg for noen år siden for å bli vegetarianer slik at han kunne redde miljøet.

Lewis Hamilton blir vegetarianer for å redde miljøet – lar hundene sine fly med privatjet

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon