Bildemontasje. Paul Ryan (t.v.) og Donald Trump. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Kampen om sjelen til konservative partiet i USA fortsetter med full styrke.

Punchbowl News melder at Paul Ryan planlegger å fordømme den populistiske appellen til tidligere president Donald Trump under en tale på Reagan-biblioteket torsdag.

– Hvis den konservative saken er avhenging av den populistiske appellen til en personlighet, eller av annenrangs imitasjoner, så er vi på vei til ingensteds, planlegger Ryan å si, ifølge taleutdrag sett av avisen.

annonse

For å vinne tilbake flertallet i Kongressen, vil Ryan si at republikanerne burde fokusere på «konservative prinsipper» og «være imøtekommende».

– Vi vinner flertallet ved å rette vår lojalitet og respekt mot velgerne, og ved å være tro mot de konservative prinsippene som forener oss, planlegger han å si.

Da han var husets speaker, kunngjorde Paul Ryan sin beslutning om ikke å stille til gjenvalg i april 2018 før republikanerne mistet sitt flertall og Nancy Pelosi tok over makten.

annonse

I februar 2021 sluttet Ryan seg til Solamere Capital, et private equity-selskap grunnlagt av Tagg Romney, sønn av Utah-senator Mitt Romney. I august 2020 ble Ryan også med i Executive Network Partnering Corp., et oppkjøpsselskap. Han sitter også i styret i Fox Corps. – moderselskapet til Fox News.

Kampen om sentrum

Ryan vil hevde at president Joe Biden vant i 2020 ved å fremstille seg selv som en «hyggelig fyr» som ville flytte landet til sentrum, men som i stedet fulgte en mer venstreorientert agenda enn velgere trodde han ville.

– Denne politikken kan ha full godkjenning fra hans progressive tilhengere, ikke fra sentrumsfolkene som utgjorde forskjellen for ham på valgdagen, vil han si.

Velge sine kamper

Ryan vil også be konservative om å motstå å kjempe alle kulturelle slag valgt av venstresiden, noe som tyder på at vanlige amerikanere har blitt lei av «kulturkrigen».

– Vi konservative må være forsiktige med å ikke bli fanget i hver eneste lille kulturelle kamp. Noen ganger er disse trefningene bare kreasjoner av folk som maner til bråk. Løsrevet fra virkeligheten og ikke verdt noe tid, vil Ryan si.

Les også: Det koster å motsette seg Trump – visepresidentdatter i hardt politisk vær

annonse

Ryan vil hevde at republikanerne har blitt for distrahert av det han definerer som «ubetydelige forhold».

– Kultur betyr noe, ja, men vårt parti må defineres av mer enn krangling om den siste klagen eller oppfattes som liten, planlegger han å si.

Kampen om sjelen til det konservative partiet

Ryan ser tydelig ut til å være bekymret for de 74 222 958 velgerne som stemte på Trump 2020, med sin kampstil og populistiske politikk.

Paul Ryan var visepresidentkandidaten til Mitt Romney i 2012, og men paret fikk bare 60 933 504 stemmer. For å vinne igjen, vil Ryan hevde at konservative må gå tilbake til en mildere form for politikk og tilby prinsipielle konservative løsninger.

Meningsmåling: Trump har massiv støtte for 2024

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon