Bergen: Foto: Marianne Løvland / NTB
annonse
annonse

De lokale smitteverntiltakene i Bergen går ut ved midnatt natt til mandag, og byen går over til å følge de nasjonale koronareglene.

Smittetrykket har ikke endret seg de siste dagene, og byrådet mener derfor det ikke er grunn til å forlenge den lokale forskriften. Søndag bar det registrert bare ett nytt smittetilfelle i byen, noe som er det laveste tallet siden nyttårsaften, ifølge Bergens Tidende.

– Vi må leve med pandemien en god stund til, men fra og med i morgen kan vi ta et lite steg mot en litt mer normal hverdag. Nå er det viktig at alle følger de nasjonale reglene. Vi skal holde smittetallene nede, få vaksinetallene opp, og så skal vi ta Bergen tilbake igjen, sier byrådsleder Roger Valhammer.

annonse

Den lokale smittevernforskriften ble innført på grunn av høyt smittepress i Bergen 20. april, ble justert 3. og 12. mai og går ut søndag 30. mai.

Endringene betyr blant annet at forbud mot fem personer på besøk opphører og at innendørs treningskamper, kamper og cuper for barn og unge under 20 år kan gjennomføres.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon