Statsminister Mette Frederiksen og de danske sosialdemokratene vil opprette asylmottak i Afrika, men møter sterk kritikk. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Sosialdemokratene i Danmark vil eksportere asylprosessen til et afrikansk land.

Folketinget skal tirsdag og torsdag stemme over et lovforslag fra statsminister Mette Frederiksens regjering, og dersom det blir vedtatt kan Danmark i praksis komme til å ta imot null flyktninger i framtida, skriver NTB.

Tunisia, Etiopia, Egypt og Rwanda er land som regjeringen har forhandlet med og som blir sett på som mulige vertsland for et mottak.

annonse

Les også: Danmarks regjering vil ha asylmottak i andre land

De danske sosialdemokratene mener opprettelsen av asylmottak i Afrika vil få en slutt på menneskesmugling og strømmen av båtflyktninger over Middelhavet. Kritikerne er ikke enige. Foto: AP / NTB

Innvandrings- og integreringsminister Mattias Tesfaye besøkte Rwanda i april, men understreket etterpå at det ikke er inngått noen avtale enda.

– Vi ble enige om å fortsette å diskutere flyktning- og asylpolitikk, men også utviklingsspørsmål, investeringer, grønn omstilling, turisme og mange andre saker, sa Tesfaye i Folketinget i begynnelsen av mai.

annonse

FNs høykommissær for flyktninger og EU har kritisert de danske sosialdemokratenes forslag.

– Man kan faktisk si at Socialdemokratiet har gått lengre og rundet høyreflanken i dansk politikk med dette forslaget, sier Martin Lemberg-Pedersen. Han er lektor ved Center för avancerade migrationsstudier ved universitetet i København.

Danmark planlegger asylmottak i Afrika eller Midtøsten – vil ha med Norge

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon