Naftali Bennett, som leder det i høyrenasjonalistiske og bosettervennlige partiet Yamina, skal ha takket ja til regjeringssamarbeid med sentrum-venstrepartiet Yesh Atid. Foto: AP / NTB
annonse

«Høyrenasjonalisten» Naftali Bennett bekrefter støtte til en ny koalisjonsregjering i Israel. Dermed kan Netanyahu være ferdig.

Bennett opplyste søndag kveld at han vil gjøre sitt beste for å danne en koalisjonsregjering med sentrumsorienterte Yair Lapid, melder avisa Haaretz.

Lapids tilbud skal være at Bennett er statsminister i to år, mens Lapid er utenriksminister. Deretter bytter de to jobb, melder NTB.

annonse

Bennetts støtte regnes som avgjørende i forsøket på å frata Netanyahu regjeringsmakten. Men det er fortsatt flere hindre som må passeres før den nye koalisjonsregjeringen blir realisert.

Ved valget i mars ble Lapids parti nest størst. Det er det fjerde valget som er avholdt i Israel på to år. Ifølge israelske medier forhandler Lapid nå med høyrepartiet Nytt håp, som ledes av Likud-avhopperen Gideon Saar. Han er motstander av en tostatsløsning med palestinerne.

Lapid har alt sikret støtte fra det venstreorienterte partiet Meretz, det israelske arbeiderpartiet og Avigdor Liebermans nasjonalistparti Yisrael Beiteinu.

annonse

Netanyahu, som har vært statsminister siden 2009, lyktes ikke med å samle nok støtte til en ny koalisjonsregjering innen fristen. Hvis han må flytte ut av statsministerboligen, kan han ende opp i fengsel, siden han er tiltalt for korrupsjon.

71-åringen er tiltalt for bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd, og rettssaken er alt i gang.  Netanyahu nekter straffskyld og mener han er utsatt for politisk forfølgelse.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse