Sp-nestleder Ola Borten Moe sier han mener det er verdt å kamp på landsmøtet om OL i Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Sp-nestleder og stortingskandidat Ola Borten Moe vil at et eventuelt nytt rødgrønt regjeringsprosjekt skal si ja til å arrangere olympiske leker i Norge.

Nestleder Borten Moe vil at nasjonen skal ha noe å se frem til etter koronapandemien.

– Vi har hatt pandemi og et traumatisk år. Vi – og resten av verden – trenger et OL å se frem til, sier han til Adresseavisen.

annonse

Partileder Trygve Slagsvold Vedum støtter forslaget, men begge vil at hele landet skal brukes til formålet.

– Vi må ta hele landet i bruk. Fra Narvik i nord, ned gjennom Midt-Norge til Sør-Norge. Og vi må utnytte eksisterende, topp internasjonale anlegg, sier Borten Moe.

Vinter-OL på Lillehammer ble en folkefest. Her fra 4×5 km stafett kvinner. Elin Nilsen i aksjon før siste veksling. Norge tok sølv. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Et eksempel som trekkes frem er Trondheim, da byen skal arrangere Ski-VM og derfor vil ha nye flotte anlegg.

annonse

Problemet for de to er imidlertid at i innstillingen til det nye partiprogrammet så har et flertall i Senterpartiets sentralstyre, med en stemmes overvekt, sagt nei forslaget om OL i Norge.

– Jeg tilhører mindretallet som gjerne vil ha OL i Norge. Jeg synes det er verdt å ta en kamp på landsmøtet for forslaget, varsler Borten Moe.

Senterpartiets landsmøte starter fredag.

Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon