Foto: Lewis Joly / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det fremgår av en ny studie at mer enn en tredel av varmerelaterte dødsfall  skyldes klimaendringer.

Funnene skal være gjort i en ny internasjonal studie, gjort av et team på 70 eksperter, er en av de første og største som ser på helsekonsekvenser, ikke naturkatastrofer, som allerede har skjedd som følge av global oppvarming.

Det skal ikke være økning i temperaturen alene som fører til disse dødsfallene, men hetebølgene.

annonse

Studien er publisert i Nature Climate Change og tok for seg 732 ulike steder i 43 land på alle kontinentene. Det fremkom at 37 prosent av alle varmerelaterte dødsfall angivelig direkte skyldes menneskeskapt global oppvarming.

Tallet er et gjennomsnitt, og varier mellom landene:

I for eksempel USA, Spania, Frankrike og Storbritannia ligger prosentandelen mellom 35 og 39 prosent, mens i Mexico, Sør-Afrika, Chile og Vietnam ligger på 40 prosent. For Brasil, Colombia, Peru og Filippinene ligger tallet på 60 prosent eller mer.

annonse

Forskerne mener at dette utgjør mer enn 100.00 varmerelaterte dødsfall per år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon