Foto: Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen / Cornelius Poppe / NTB / Skjermbilde Antirasistisk Senter
annonse
annonse

Lederen av Antirasistisk senter jobber nå for å etablere en plattform til et nytt antirasistisk nettverk.

– Antirasistisk fellesskap er et nettverk av organisasjoner, fagforeninger og partier som vil mobilisere for solidaritet og mot høyreekstremisme når det trengs, skriver han på Antirasistisk senters hjemmeside, Antirasisten.

Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter holder appell på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han sier at hvis en organisasjon, et parti eller et forbund ønsker å tilslutte seg et «Antirasistisk fellesskap», kan de kontakte Antirasistisk senter. I fellesskapet skal de stå sammen om mottoet at alle mennesker er likeverdige.

annonse

– Rasisme, høyreekstremisme og nazisme sprer hat mellom mennesker og sprer utrygghet der det får vokse, sier Antirasistisk senter, og legger til:

– Å forsvare menneskeverdet innebærer å ta et aktivt standpunkt. Likegyldighet er ikke et nyttig verktøy i møte med rasisme, fordommer og hat. Å være aktive antirasister er å velge å stille seg på fellesskapets side.

annonse

Les også: Rune Berglund Steen: Asle Tojes rasismeforståelse er anti-intellektuell

De skriver videre at høyreradikale og høyreekstreme som opptrer i det offentlige rom, vil bli møtt med tydelig, entusiastisk og organisert motstand. Meningen med fellesskaper er at ingen skal uforstyrret få utsette oss og våre medmennesker for hat og rasistisk sjikane.

– Vi står sammen i et fellesskap som møter hat og trakassering med samhold og solidaritet, lyder oppropet til fellesskapet:

– Vi vil oppfordre alle våre medlemmer og støttespillere til å møte rasisme, fordommer og hat med motstand alle steder hvor det finnes, om det er i bybildet, i sosiale medier, på arbeidsplassen, i nabolaget eller vennekretsen.

Les også: Per-Willy Amundsen: – Å hevde at fremmedfiendtlighet gjennomsyrer Frp er en konspirasjonsteori

Antirasistisk senters sier at der høyreekstreme og nazister samles om hat, trusler og vold, vil «Antirasistisk fellesskap» samles om solidaritet, samhold og kjærlighet. De skal vise motstand uten vold, med appeller, plakater, bannere, faner, musikk og andre kulturelle uttrykk.

Rune Berglund Steen: – Asylpolitikkens dype svik mot menneskeverdet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon