Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB melder at seks gutter er i Oslo tingrett kjent skyldige i grove voldtekter mot en jente som var 15 år da overgrepene skjedde.

Alle de tiltalte guttene var 15 eller 16 år da overgrepene ifølge tiltalen ble begått sommeren og høsten 2019. Flere ganger skal guttene ha utsatt det samme offeret for grove voldtekter, trusler, vold og kroppskrenkelse.

Ved de to alvorligste tilfellene i tiltalen gikk flere gutter sammen om å holde jenta eller truet med å drepe henne mens voldtektene ble utført.

annonse

To gutter på 17 år og en på 18 år er dømt til ubetinget fengsel, blant annet for voldtekt av den 15 år gamle jenta i Oslo. Tre andre, to 18 år og en 17, er dømt til samfunnsstraff. De seks må betale til sammen 1.050.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.

Rettssaken ble holdt i Oslo tingrett fra februar til mars under strenge regler om referatforbud og innskrenkning av åpenheten i domstolen. Først mandag ble dommen mot guttene offentliggjort.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon