Den amerikanske skuespilleren Steven Seagal deltar på et møte i partiet «Et rettferdig Russland – for sannhet» i Moskva, Russland 29. mai 2021. Foto: «Et rettferdig Russland – for sannhet»-handout via Reuters.
annonse
annonse

Hollywood-actionfilmlegenden Steven Seagal kunngjorde 29. mai et ganske spesielt karriereskifte, da han ble med i et russisk politisk parti.

Ifølge South Front, mottok Seagal lørdag et partimedlemskort for en allianse som heter «Just Russia – Patriots – For Truth», eller «Rettferdig Russland – patrioter – for sannhet», på norsk.

Partiet ble dannet tidligere i år, da tre venstreorienterte partier, som alle støtter Putin, smeltet sammen til å bli ett.

annonse

Partiet kontrollerer en faksjon i det russiske parlamentets underhus og planlegger å delta i det kommende parlamentsvalget i september.

Putin-yndling

Amerikanskfødte Seagal er kjent for sine actionfilmer av tvilsom kaliber samt kampsportferdigheter. Russlands president, Vladimir Putin, er etter sigende både glad i ham og i kampsport – til den grad at de to tilsynelatende har blitt «bestevenner».

annonse

I november 2016 fikk Seagal russisk statsborgerskap. I 2018 ga Moskva Seagal i oppdrag å forbedre de humanitære båndene mellom Russland og USA, i en tid hvor forholdet mellom de to landene har forverret seg til sitt verste nivå siden Den kalde krigen.

Som russisk representant besøkte Seagal Venezuela tidligere i mai hvor han overrakte et samuraisverd til Venezuelas omstridte president Nicolás Maduro.

Utvidede politimakter

Ifølge skuespilleren vil hans prioriteringer i russisk politikk være kampen mot miljøforbrytelser og beskyttelsen av Baikal-sjøen. Seagal tar også til orde for demilitarisering av verdensrommet og understreker at han er ekstremt bekymret for dette problemet.

Les også: Norsk professor beskyldes for å drive med russisk propaganda

Spesielt etterlyser Seagal større politifullmakter til å arrestere folk som er mistenkt for miljøkriminalitet.

– Uten å kunne arrestere folk, når vi bare bøtelegger dem, tjener de sannsynligvis mer penger på produksjonen av ting som forurenser miljøet, sa han i sin velkomsttale på et arrangement i regi av det nystartede partiet.

– Ikke sovjet-sosialisme

annonse

Som svar på et spørsmål fra det russiske statlige nyhetsbyrået TASS om Seagal anser seg selv som en sosialist, bemerket han at «A Just Russia – Patriots – For Truth» ikke er et sosialistisk parti «i den sovjetiske forstanden av ordet.»

– Det er et annet parti, det er annerledes. Fordi folk har ganske åpne synspunkter på hva som er bra, hva som er bra for landet, for folket. Og dette samsvarer slett ikke med de utdaterte sovjetiske begrepene, sa han.

Det er likevel lite sannsynlig at Seagal vil gå til valg for å få et sete i det russiske parlamentet på grunn av sitt amerikanske statsborgerskap.

*SouthFront regnes å være kontrollert av russisk etterretning.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon