Kim Jong-un 9. april 2021, Foto; STR / KCNA VIA KNS / AFP / NTB
annonse
annonse

Hadde solgt filmer og musikk produsert i Sør-Korea.

En mann i Nord-Korea er henrettet ved skyting etter at han ble tatt for og tilsto svartebørssalg av filmer og musikk fra nabolandet. Mannen, som skal ha hatt etternavnet Lee, jobbet ved Wonsan Farming Management Commission og ble tatt av en informant.

Lee skal ha tilstått før han ble henrettet å ha solgt produktene for mellom 5 og 12 USD per stk, skriver New York Post.

annonse

Det er i slutten av april 2021 at henrettelsen skal ha funnet sted i Gangwon-provinsen.

«Dette er den første henrettelsen i Gangwon-provinsen for anti-sosialistisk atferd under loven om anti-reaksjonære tanker», heter det i kjennelsen ifølge DailyNK.

«Tidligere ble [folk som Lee] sent til arbeids- eller omskoleringsleire. Det vil være en stor feil å tro at man vil få en mild straff for [anti-sosialistiske handler]. Slik reaksjonær atferd hjelper de som vil ødelegge vår sosialisme. De reaksjonære må ikke få love til å leve uten frykt i samfunnet vårt,» fortsatte kjennelsen.

annonse

Lee ble ført foran en folkemengde på 500 mennesker. Rett etter at kjennelsen ble lest opp, ble det avfyrt 12 skudd.

Et vitne forteller DailyNK at den livløse kroppen til Lee deretter ble rullet inn i et teppe, lagt i en kiste og kjørt bort. Lees kone, sønn og datter var tvunget til å se på fra første rad. De kollapset under henrettelsen, sikkerhetspersonell plukket dem deretter opp og kastet dem i en bil med gitter foran vinduene og de ble kjørt til en leir for «politisk omskolering.»

Også Lees naboer var til stede.

Ifølge vitnet kan man nå få sju års fengsel bare for å unnlate å rapportere at noen ser sørkoreanske videoer.

– Hele befolkningen skjelver av frykt, sier vedkommende.

Nord-Korea styres av Kim Jong-un som er yngste sønn av Kim Jong-il og sønnesønn av landsfaderen Kim Il-sung. Kim Jong-un overtok som statsleder etter farens død den 17. desember 2011.

annonse

Nord-Korea ble skilt fra Sør-Korea etter andre verdenskrig. Landet i nord falt inn i den kommunistisk sfæren, mens Sør-Korea knyttet seg til USA. Det er ennå ikke underskrevet noen fredsavtale mellom de to nabolandene selv om krigshandlingene ble avsluttet i 1953.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon