Foto: REUTERS/Loren Elliott
annonse
annonse

Frp og Unge Høyre reagerer på pengebruken.

Nylig avslørte NRK at det blir opprettet en ny linje ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole, der en klasse på cirka ti elever skal lære om det å stå på scenen, utvikle en dragkarakter og lære om historien rundt fenomenet drag.

Det faktum at dette skjer på skattebetalernes regning skaper reaksjoner i Frp og Unge Høyre.

annonse

– Det synes jeg er tullete. Det får være grenser for hva man skal bruke skattebetalernes penger på, sier stortingsrepresentant Hjemdal (Frp) til NRK.

Hjemdal presiserer at folk gjerne bør få holde på med de hobbyene de vil, inkludert drag.

– Men det er på tide å sette ned foten for hvilke hobbyer skattebetalerne skal finansiere. Derfor har jeg i dag sendt et skriftlig spørsmål til kunnskapsministeren, sier hun.

annonse

Hjemdals spørsmålet har følgende ordlyd:

– Frp har merket seg at bevilgningene til Folkehøyskolene har økt gjennom mange år. Samtidig ser vi at det blant annet tilbys linjer som «Cosplay», «Global misjon», «Dragshow» og «Paragliding i Karibien». Mener statsråden at dette er riktige, utdannelsespolitiske prioriteringer?

– Ingen samfunnsnytte

Også i Unge Høyre reageres det.

– Dette går inn i rekken av mange ulike linjer på folkehøgskoler som ikke har noen ordentlig samfunnsnytte. Staten finansierer noe som strengt tatt ikke burde være statens ansvar, sier første nestleder Håkon Snortheim.

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad sa mandag til NRK at en draglinje på en norsk skole er viktig for å vise mangfold i samfunnet.

– Nå blir det bedre plass i Norge. Nå blir det bedre plass til fargene. Og det vil gjøre Norge rikere, uttalte Benestad.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon