Ken Paxton, 10. september 2020. Foto: Jay Janner/Austin American-Statesman via AP.
annonse

Frykter for integriteten til fremtidige amerikanske valg.

Justisministeren i delstaten Texas, republikaneren Ken Paxton, kom med kommentarene søndag på talkshowet «The Cats Roundtable» i New York, da han diskuterte med programleder John Catsimatidis grepene som hans stat og andre gjør for å sikre velgerintegritet i fremtidige valg.

Temaet har blitt hett i USA etter påstandene om uregelmessigheter i det amerikanske presidentvalget i 2020.

annonse

Paxton advarte om at hvis stater som Arizona, Wisconsin og Pennsylvania ikke får håndtert opplagte problemer knyttet til signaturbekreftelse av poststemmegivning, «vil vi aldri vite om vi har sikre valg.»

På spørsmål om argumentet om at det å kreve velger-ID er diskriminerende, sa Paxton: «Det er bare en avledningsmanøver, og det er bare ikke sant.»

– Tillate juks

annonse

Paxton argumenterte videre med at alle som er imot å kreve foto-ID i valg, åpner opp for juksing.

– Det eneste argumentet de hadde, var at de hevdet at det var diskriminerende. Virkeligheten er at alle vet at det ikke er sant, fordi man må ha en foto-ID i hverdagen, sa han.

– Vi vet at det ikke er diskriminerende fordi alle vet at man må ha et bilde-ID. Den eneste grunnen til at man ikke vil at folk skal ha bilde-ID, er for at folk kan jukse. Dette er det eneste rasjonelle svaret på hvorfor visse mennesker ikke ønsker krav til foto-ID, la han til.

Stor majoritet av republikanerne mener Trump vant valget, men det gjør også et betydelig mindretall av demokratene

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse