- Resett - https://resett.no -

Trøndersjef tjener flust og sitter som «en god gammeldags konge»: – Han styrer alt

Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge og nestleder i Coop Norge-styret, har desidert høyest lønn og pensjon i Coop.

Kritikere hevder at medlemsdemokratiet er svekket og direktørene styrket, skriver Nettavisen. [1]

Noen mener Torbjørn Skei er mest opptatt å berike seg selv, mens andre mener at han er en veldig dyktig fyr som har bygd opp Norges mest lønnsomme samvirkelag med en råsterk markedsposisjon.

annonse

– Han styrer alt i Coop Norge nå, sier Jan Olav Osen, tidligere Coop-leder i Sør-Helgeland.

– Skei kan dagligvarebransjen ut og inn og han kan Coop-systemet. Han sitter som en god, gammeldags norsk konge i Trøndelag og sørger for at hans samvirkelag, Coop Midt-Norge, tjener veldig bra, sier dagligvareekspert Odd Gisholt.

Logo til dagligvarekjeden Coop Mega. Foto: Audun Braastad / NTB

Skei har imidlertid tjent seg uvanlig rik til å være en samvirkelagstopp. I 2019 hadde han drøye 11,2 millioner kroner, inkludert en lukrativ pensjonsavtale. I 2020 økte det til over 12 millioner kroner.

annonse

«Litt ditt og mye hans», skrev Trønder-Avisa [2] da de omtalte den gullkantede lønnsavtalen.

Skei har en avtale om «en livsvarig pensjon som utgjør 2/3 av sluttlønn» fra fylte 62 år. Hvis han pensjonerer seg som 62-åring og lever i 25 år etter det, tilsvarer det 88 millioner kroner i nåverdi.

Årsregnskapene viser også at Skeis lønn har økt med om lag 700.000 kroner i året. På toppen kommer en avtale om utbetalinger på 60 prosent av pensjonssummen til Skeis ektefelle, Ellen Marie Skjerve, hvis han dør før henne.

Skei ønsker ikke selv å svare på spørsmål om sin gullkantede lønn og pensjonsavtale, men henviser i stedet til styreleder i Coop Midt-Norge, Lisbeth Bull Husby.

– Dette er fullstendig absurd [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474