Lading av elbil i gata. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Fire av ti personer bosatt i distriktene sier nei til elbil.

Det er dobbelt så stor andel som i bystrøk, skriver NAF i en pressemedling. De har spurt over 4000 personer i hele Norge om de vil ha elbil neste gang de kjøper bil.

– Det er foreløpig ingen tegn til at distriktene er i ferd med å ta igjen elbil-gapet til sentrale strøk, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF Nils Sødal.

annonse

Over halvparten av folk i sentrale strøk sier at deres neste bil blir elbil. Tilsvarende tall for distriktene er om lag det halve.

NAFs pressemelding argumenterer for fortsatt momsfritak på elbil

– Vi vet at forskjellene mellom by og land allerede er store. Elbil som andel av bilparken er på over 20 prosent i de mest sentrale kommunene i landet, men under fem prosent i distriktene. Det er ingenting som tyder på at denne forskjellen vil bli noe mindre i årene som kommer, snarere tvert imot, sier han.

annonse

NAF mener myndigheten må «sørge for at det finnes et oppegående hurtigladenettverk langs norske veier» for å sikre mot rekkeviddeangst.

– Det andre er å ha is i magen på momsfritaket for elbiler. Å starte innføringen av elbilmoms i 2022 vil selvsagt bremse elbilsalget i distriktene. Skal politikerne nå sitt eget mål om elbilsalg er det alt for tidlig med moms på elbiler fra 2022, avslutter Nils Sødal.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon