Norges FN-ambassadør Mona Juul er blant underskriverne av brevet. Foto: Eskinder Debebe / United Nations Photo / NTB
annonse

Norske ambassadører verden over reagerer kraftig på at de må på karantenehotell.

Alle stasjonssjefene i Nord-Amerika sendte i helgen en epost vedrørende det nye kravet om karantenehotell for alle utsendte tjenestemenn ved innreise til Norge. Inntil nylig hadde de et unntak, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg reagerer underskriverne som består av Norges ambassadører til USA og Canada, Anniken Krutnes og Jon Fredriksen, i tillegg til sjefen for FN-delegasjonen, Mona Juul samt generalkonsulene Harriet Berg, Hilde Skorpen og Jo Sletbak, på det de mener  er UDs insinuering av at de forfalsker vaksinebevis.

annonse
UDs øverste embetsmann, Tore Hattrem. Foto: AFP/ ISHARA S.KODIKARA

«Som kjent, opprører de nye reglene svært mange på våre stasjoner, både fordi det er urimelig og en ikke forholdsmessig belastning for lojale og hardtarbeidende tjenestemenn, og fordi det insinuerer at offentlige tjenestemenn og deres familie forfalsker vaksinebevis», skriver ambassadørene.

Utenriksråd Tore Hattrem, som har mottatt e-posten, og ifølge DN, tilsvarende brev med likelydende budskap fra ambassadørene i Europa og Asia, innrømmer at situasjonen er forverret for nordmenn stasjonert i utlandet.

– Det er klart at disse endringene gjør det vanskeligere for våre ansatte og deres familier å komme hjem for å bli vaksinerte, eller for andre planlagte hjemreiser. Det er nyttig og viktig at vi får innspill fra våre utstasjonerte i dette arbeidet. Vi har også god dialog med fagforeningene i saken, sier han.

Nesten 100 personer sendt hjem fra fullt karantenehotell i Sandefjord

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse