Kjersti Toppe tror ikke at Trygve Slagsvold Vedum vil nekte å gå i regjeringsforhandlinger med SV. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Sp-toppene tror ikke Sp vil nekte å gå i forhandlinger om regjeringssamarbeid med SV etter valget.

Kjersti Toppe, Anne Beathe Tvinnereim og Liv Signe Navarsete er alle enige om at Senterpartiet ikke vil utelukke SV under eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget, skriver Klassekampen.

– At dette er strategien, det tror jeg ikke noe på, sier Sp-stortingsrepresentant Kjersti Toppe.

annonse
Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim sier at hun er opptatt av å sikre et flertall.

– Vi går til valg på en Sp/Ap-basert regjering. Det som er viktig for meg er å sikre et flertall for å bytte ut regjeringen. Da må vi så klart være villige til å forhandle, sier hun.

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete, som var statsråd under den rødgrønne regjeringen fra 2005 til 2013, og som ikke tar gjenvalg til Stortinget ved høstens valg, sier at diskusjoner om samarbeid bør komme etter valget.

annonse

Dermed kan mye tyde på at Dagbladets og NRKs anonyme kilder som sa at Trygve Slagsvold Vedum vil forlate regjeringsforhandlingene dersom Ap-leder Jonas Gahr Støre inviterer SV med i forhandlingene, tar feil.

SV advarer: – Det å vrake oss, det vil straffe seg

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon