Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse

De rødgrønne partiene og Frp har dannet en samlet front mot regjeringen.

Opposisjonen krever at en løsning må på plass straks – og før EUs ordning med koronapass er klar senere i sommer, skriver Aftenposten.

Regjeringen trosset FHI

annonse

Folkehelseinstituttet (FHI) har tidligere uttalt at internering av vaksinerte personer på koronahotell er «uforholdsmessig» og anbefalt å oppheve ordningen fordi vaksinerte har minimal risiko for å bli smittet og spre smitte videre.

Regjeringen har likevel ignorert rådet fra FHI med begrunnesle om at noen kan lage falske vaksinebevis.

Nå tvinger altså opposisjonen regjeringen til å følge FHIs anbefaling.

annonse

Helseminister Bent Høie (H) bekrefter også dette på en pressekonferanse onsdag.

Den midlertidige ordningen trer i kraft torsdag klokken 12 og varer fram til sertifikatet med QR-koder er på plass, skriver NTB.

Ordningen innebærer at man kan ta karantenen hjemme eller på annet egnet sted, hvis man kan dokumentere på helsenorge.no at man er vaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene.

– Papirutskrifter eller andre lands dokumentasjon er ikke verifiserbare og da man på karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Høie sier at det trolig blir flere som vil reise etter endringene.

annonse

– Da er det viktig å understreke de rådene vi har om å fortsatt unngå unødvendige reiser, og hvis du likevel velger å reise må du være forberedt på lange køer på grensen. Vi har fortsatt grensekontroll og testing og politiet har ikke ubegrenset kapasitet, sier Høie.

De som allerede er på karantenehotell og kan dokumentere at de er vaksinerte eller har vært smittet, kan fra og med torsdag ta resten av karantenen hjemme.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse