Fotomontasje: Jonas Gahr Støre / Terje Pedersen / NTB / Ove Trellevik / Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Det blir ikke flere sykepleiere av å lage mer aluminium, sa Støre i en NHO-debatt. Venstresiden har glemt at verdier må skapes før de kan deles, svarer Ove Trellevik fra Høyre.

Høyres Ove Trellevik og Erna Solberg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Tror Støre at velferdsstaten bygger seg selv? At vi ikke trenger et effektivt og konkurransedyktig næringsliv for å holde det offentlige velferdsapparatet i gang? skriver stortingsrepresentant for Høyre i Hordaland i TV 2, og legger til:

– På Vestlandet vet vi bedre! Vi kjenner oppdretteren, bonden, tømreren, entreprenøren, oljearbeideren, ja listen er lang her på Vestlandet over de som bidrar hardt til at vi kan bygge skoler, sykehus, veier og jernbane i hele landet.

annonse

Les også: Høyrepolitiker om SVs flyktningpolitikk: De fører en følelsesstyrt debatt om å kjøpe seg god samvittighet

Trellevik skriver at alt dette er bygget på skuldrene til hardtarbeidende nordmenn.

– Skal velferdsstaten sikres, trenger vi arbeidsplasser i privat sektor. Vi trenger rett og slett noe å leve av, skriver han, og retter en brodd mot venstresiden:

annonse

– Dessverre har vi hatt en venstreside som i åtte år har sagt nei til arbeidsplasser, vekst og aktiviteter. De tror at velferd skaper seg selv og at verdier ikke må skapes før de kan deles.

Les også: Høyre vil nekte å behandle asylsøknader fra søkere som har reist gjennom trygge tredjeland

Han skriver at venstresiden stiller krav om at velferdsstaten skal være enda mer for enda flere, og forteller hva konsekvensen blir:

Ap-leder Jonas Gahr Støre (Ap) ligger an til å overta statsministerposten fra Erna Solberg ved valget om tre måneder. Foto: Lise Åserud / NTB

– Private initiativ skal knebles. Samtidig struper de staten for inntekter og folks arbeidsplasser. Venstresiden tror velferd skaper seg selv, og med politisk vilje skapes verdier. Ideologien til venstresiden er enkel. Det er bare å sette opp skattene så løser alt seg.

– Der norske bedriftseiere skatter etter evne på lik linje som utenlandske eiere, og ikke med særskatt for at de er norske eiere.

Raser mot SVs innvandringspolitikk: – Deres politikk gir mer fattigdom

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon