Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Stengte grenser bidro til økt omsetning i norske dagligvarebutikker, spesielt ved svenskegrensen, og det gjorde at flere ble ansatt.

Nordby Supermarket i Sverige. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB scanpix

Frifagbevegelse skriver at de nå risikerer å miste jobbene sine. Norgesgruppen, som utgjør rundt 40 prosent av dagligvaremarkedet, har ansatt 3.000 flere butikkmedarbeidere under virusutbruddet.

– Totalt fikk 803 av de 3.000 fast ansettelse, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen til Dagens Næringsliv, og legger til at 70 prosent av de nyansatte var under 25 år.

annonse

Les også: Ny rapport: Norsk dagligvarebransje taper 9 milliarder kroner på grensehandelen

Men nå synker smittetallet og samfunnet begynner å gjenåpne, så da begynner mange å frykte for hva som vil skje med arbeidsplassene.

– Hvis man leser kommentarfeltene i sosiale medier, så virker det som hele Østfold skal over idet grensa åpner, sier Josefine Skoglund (28) til HK-Nytt.

annonse

Skoglund er tillitsvalgt og deltidsansatt på Meny i Fredrikstad. Hun fikk seg en fast deltidsjobb før koronapandemien inntraff. På papiret mangler hun elleve timer på full stilling, men på grunn av økt behov under pandemien har hun fylt på med ekstravakter.

Les også: Stup i grensehandelen

Josefine frykter at hun vil miste kolleger som hun har fått under pandemien.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Hvis det blir veldig stille, så vil butikken nok klare seg med grunnbemanningen. Det er nok verst for dem som har vært avhengig av at det har vært mer å gjøre enn før pandemien, sier hun.

– Jeg er personlig ikke så bekymret fordi jeg er en del av grunnbemanningen, og det er flere i tilkallingsvakter som vil måtte gå først. Men det er klart at det er kjedelig å tenke på å miste gode kolleger.

Sveriges utenrikshandelsminister ber norske myndigheter om hjelp

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon