Dekningen torsdag 3. juni. Skjermbilde Fox News
annonse
annonse

Du leser ingenting om det i norske hovedstrømsmedier, og på CNN og MSNBC tar de i Fauci med silkehansker fortsatt. Men tonen er annerledes på Fox News og blant republikanerne som kjører på med full kraft mot det de ser som avsløringer av smitteverndirektør Anthony Faucis uærlige spill og rolle i å begrave troverdige hypoteser om coronavirusets opprinnelse.

Buzzfeed har gjennom Freedom of Information Act fått frigjort en stor rekke av smitteverndirektør Anthony Faucis eposter i perioden fra man virkelig fikk kjennskap til SARS-CoV-2 viruset i januar og frem til juni 2020. Det dreier seg om ca. 10.000 eposter.

En del av epostene er sladdet, og de krever nå republikanske politikere overlevert i sin helhet og at Fauci må møte til høring i Kongressen, melder Fox News.

annonse

De siste dagene har diverse av korrespondansen blitt omtalt i amerikanske medier, men den kritiske dekningen finnes i hovedsak i medier med en konservativ eller alternativ vinkel.

Innholdet

Det fremkommer at Anthony Fauci reagerte umiddelbart i slutten av januar for å dempe spekulasjoner om og undergrave troverdigheten til at viruset kunne vært menneskeskapt og ha lekket ut av et laboratorium.

annonse

Allerede 31. januar fikk han en epost fra en immunolog ved Scripps Research Institute i California, ved navn Christian Andersen. Vedkommende advarer Fauci om at viruset ser ut til å være manipulert i et laboratorium.

– De uvanlige trekkene ved viruset utgjør en virkelig liten del av genomet (mindre enn 0,1 prosent), så man må se meget nøye på alle sekvensene for å se at noen av trekkene (potensielt) ser manipulert ut.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon