Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse

Tre personer, som har pendlet frem og tilbake til Paris under coronapandemien, reagerer på tilstandene ved Oslo lufthavn sist søndag.

– Det var et kaos uten like på flyplassen, med bryske vektere, folk som sto tett i tett og køer som varte i fem timer før vi fikk sjekket inn på karantenehotellet i Lillestrøm, forteller trommeslager Ane Marthe Sørlien Holen.

Aftenposten har intervjuet Holen, Guro Skumsnes Moe og Håvard Skaset utenfor et nyopprettet karantenehotell i Lillestrøm. De tre har gjennom vinteren og våren pendlet til Paris i forbindelse med et musikalsk jobboppdrag. De stiller seg kritiske til gjennomføringen av ordningen med karantene, og klager på bryske vektere på Gardermoen.

annonse

«Redusert mangfold»

Holen har skildret søndagens opplevelse i et leserinnlegg i Minerva.

«Sett utenfra gir de norske innreisereglene ingen mening. De er derimot med på å skape økt fremmedfrykt, redusert mangfold, og ikke minst – for å sitere et dansk familiemedlem: «et fryktelig usympatisk dårlig bilde av Norge», skriver hun i innlegget.

annonse

Manglende informasjon

Skaset forteller at han reagerer på manglende informasjon da de tre ble skuslet rundt i karantenehotellkvernen, fullstendig prisgitt kommandoer og krav fra vektere.

– Det oppsto en ganske absurd situasjon i bussen, der det eneste sjåførene sa, var at vi måtte feste setebeltene, fordi vi nå skulle ut på motorveien. Ute på motorveien ropte vi: «Hvor skal vi?». Det var ingen svar å få. Dette fortsatte med de samme spørsmålene, men nå enda høyere. Til slutt var det korte svaret fra sjåføren: «Vi skal til Lillestrøm». Tilbake satt hele gjengen som store spørsmålstegn, sier Skaset.

På karantenehotellet i Lillestrøm skal de tre musikerne også har møtt fullvaksinerte utlendinger som bare rister på hodet over den norske praksisen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse