Landet over er mer enn 20.000 kommuneansatte i streik, blant dem over 2.000 sykepleiere. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Det går mot går mot tvungen lønnsnemnd for de streikende i kommunesektoren, erfarer TV 2. Klokka 16 måtte Unio og KS stille i møte hos arbeidsministeren.

Tvungen lønnsnemnd betyr i praksis at streiken avblåses, og det er det som trolig vil skje i ettermiddag, melder kanalen.

Kommunestreiken har vart siden 27. mai og har omfattet 22.667 Unio-medlemmer, hvorav 1.891 i Oslo. Medlemmene som er tatt ut i streik, er lærere, helsearbeidere, samt ansatte i andre kommunale virksomheter.

annonse

Blant de streikene har det vært over 2.000 sykepleiere.

Nærmere 180 skoler og 35 barnehager landet over, samt en rekke skoler og barnehager i Oslo, er berørt av streiken, i tillegg til helseinstitusjoner, biblioteker og administrative funksjoner.

Tilbud om 2,8 prosent lønnstillegg

KS og Oslo kommune kom til enighet med de andre tre hovedsammenslutningene, LO, YS og Akademikerne, men ikke Unio. Avtalen Unio ikke ville gå med på, var et lønnstillegg på 2,8 prosent, som er 0,1 prosentpoeng over rammen for frontfaget.

annonse

I første omgang var det 7.390 ansatte som ble tatt ut i streik, men over 15.000 ansatte la ned arbeidet i et nytt uttak fra og med sist tirsdag.

Varslet opptrapping

Torsdag varslet Unio at streiken ville bli ytterligere trappet opp neste uke.

Opptrappingen ville ha rammet kommunene der det allerede er medlemmer som er tatt ut i streik.

Ti av landets fylkeskommuner, deriblant Oslo, samt kommunene Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Haugesund, Kristiansand, Porsgrunn, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund har vært rammet av streiken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon