Oslo 20201126. Parlamentarisk leder Marit Arnstad og partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum under en pressekonferanse der Senterpartiet legger frem sitt alternativt statsbudsjett for 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB.
annonse
annonse

Ifølge NTB, har Senterpartiets ledelse nå bestemt seg for å be om landsmøtets støtte til å erklære partileder Trygve Slagsvold Vedum som statsministerkandidat.

Spørsmålet vil bli avgjort ved avstemning på landsmøtet lørdag.

Etter det NTB kjenner til, vil Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad foreslå en endring i resolusjonen hvor Vedum erklæres som partiets foretrukne statsministerkandidat.

annonse

Landsmøtet vil deretter bli invitert til å stemme over resolusjonen som helhet.

Arnstad har ikke besvart NTBs henvendelser om saken, men første nestleder Ola Borten Moe kom med følgende kommentar til NTB:

– Jeg vil anbefale deg å følge resten av landsmøtet. Så får vi se hva som skjer.

Begeistring
annonse

En av dem som har gått offentlig ut med støtte til ideen om Vedum som statsministerkandidat, er Vestfold Senterpartis leder Kathrine Kleveland.

– Stemningen for Trygve som statsminister er stor! sier hun.

– Jeg ble mer og mer fornøyd for hver gang noen fra talerstolen støttet Trygve som Senterpartiets klare statsministerkandidat, legger hun til.

Andre nestleder Anne Beate Tvinnereim sier hun er overrasket over styrken i tilbakemeldingene.

– Jeg tror det handler om at folk har stor selvtillit på vegne av partiet og ønsker å markere at vi er et parti som søker makt. Jeg tror folk kjenner på det, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon