Samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Alt står og faller på Rødt.

Lan Marie Berg Nguyen er byråd for miljø og samferdsel i Oslo og har fått kritikk for trehogst for å bygge sykkelveier. Her med byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: NTB Scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klassekampen skriver at det er flertall i bystyregruppen til Rødt for å felle Lan Marie Berg.

Frp kommer til å rette et mistillitsforslag mot miljøbyråd Berg. De mener hun er ansvarlig for milliardsprekken i vannforsyningssaken i Oslo. De kommer til å få støtte fra hele opposisjonen i bystyret. Men det er ikke nok. De trenger også stemmer fra Rødt.

annonse

Les også: Lan Marie Berg kalt inn til høring etter gigantsprekk

– Vi har ikke landet vårt standpunkt og kommer heller ikke til å gjøre det de nærmeste dagene. Jeg har bedt om innsyn i en rekke dokumenter som manglet under høringen, og vi venter fortsatt på å motta dem, skriver gruppeleder Eivor Evenrud for Rødt i Oslo bystyre i en SMS til Klassekampen.

Kilder forteller til Klassekampen at Rødt har hatt møte om saken, og at det er et klart flertall for å kaste Berg.

Fotomontasje: Lan Marie Berg/ Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Oslos nye reservevannløsning har hatt en budsjettsprekk på 5,2 milliarder kroner, og det en største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne. Onsdag var det høring om saken. MDGs gruppeleder Sirin Hellvin Stav hevder at Byråd Berg har redegjort grundig for kostnadssprekken. Hun kaller mistillitsforslaget for et politisk spill, og sier det er «trist at mistillitsforslag misbrukes på denne måten».

– Alle som var til stede i høringen, fikk høre overbevisende redegjørelser for hvor grundig det har blitt jobbet med å sikre Oslo rent og trygt drikkevann. Kostnadsøkningen skyldes en prisøkning i markedet som man ikke kunne forutse, noe også en uavhengig kvalitetssikring bekrefter, sa Sirin Hellvin Stav.

Frp varsler mistillit mot Lan Marie Berg etter milliardsprekk

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon