SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

SVs forslag om å tillate abort på et nesten 6 måneder gammelt og levedyktig foster er etter min mening å ta livet av et levedyktig barn.

SV-leder Audun Lysbakken preger flere av partiets produkter i valgkampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Derfor burde det vært straffbart bare å komme med et slik forslag uten respekt for menneskeliv og menneskeverdet.

I 2020 ble det utført 11.081 aborter i Norge.

annonse

95,4 prosent av disse var selvbestemte og begjært før 12. uke, og da er ikke angrepillen innregnet i tallene. Noen blir gravide fordi de ikke gidder å bruke prevensjon, de har seg  i lystige lag og «fylla har skylla». Fellesskapet må betale for denne aborten, kan det være rett?

Les også: Kraftige reaksjoner på SVs abortvedtak

Neivel, hvorfor må jeg da være med å betale for alle kvinners aborter? For det dekkes av fellesskapets sparepenger. Fri abort i uke det ene eller det andre, er ikke mitt tema her.

annonse

Jeg mener alle som ikke har en medisinsk dokumentert godkjent grunn til å få abort, skal betale for hele inngrepet selv, og vel så det. Ikke bare for at jeg ikke vil være med å betale for dette, men også for at kvinner og menn selv skal måtte ta et større ansvar for sine handlinger. Men, hvorfor er det lagt opp til at det er totalt ansvarsfraskrivelse når det gjelder graviditet og abort, blir påskjønnet med økonomisk støtte fra våre sparepenger.

Nå har jeg satt det veldig på spissen, det er selvsagt en del kvinner som har legal grunn til å ta abort, og det er ikke dem jeg snakker om her.

Les også: Tannlegeforeningen: Kutt i tannhelsestønad rammer de mest sårbare

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Et relevant spørsmål som jeg vil stille: Hvorfor må Norges innbyggere selv betale for tannhelse etter fylte 18 år? Jo folk har et ansvar for å passe på tennene sine. Gratis tannhelse til alle vil koste anslagsvis 10 – 12 milliarder over statsbudsjettet. Dette minus alle positive sider som vil ha innvirkning på bedre tannhelse, lidelser, sykemeldinger og bedre livskvalitet er det samfunnsøkonomisk en god deal som det norske folk trenger og fortjener. Tennene er faktisk en viktig del av menneskekroppen, Erna Solberg. Og når en ser hva den politiske tannløse regjeringen til, Erna Solberg, sender ut at av Norge årlig av 100-vis av milliarder, er gratis tannhelse til alle nordmenn som lommerusk å regne, vil jeg bestemt mene.

Jordmorforbundet svært kritisk til SVs abortforslag

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon