Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

I juni starter en nasjonal debattserie med navnet Debattene om Norges fremtid.

Prosjektet skal være et demokratiprosjekt som skal vare over flere år, med mer folkelige debatter enn vi kjenner fra før. Dette konstaterer prosjektleder Bente Engesland, som er tidligere reporter i Dagsrevyen og sjefredaktør i magasinet KK.

Hun har med seg Stiftelsen Fritt Ord, Forskningsrådet, investeringsselskapet Ferd, og Amedia på laget, skriver Nettavisen.

annonse

Refser forutsigbare debatter

Tre debatter skal finne sted i 2021. Oppstarten skjer i Tromsø sammen med Nordlys 8. juni, med en påfølgende debatt i samarbeid med Lofotposten den 22. juni.

Ferds eier og styreleder Johan H. Andresen. Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi skal forsøke å hente inn mennesker som normalt ikke synes at debatter er noe for dem. Dagens debatter kan ofte bli forsiktige og forutsigbare, sier investor Johan H. Andresen, som er eier og styreleder i Ferd.

annonse

– For meg som gammel redaktør er det helt utmattende å høre på Dagsnytt 18 dag etter dag, og vite nøyaktig hva som skal bli sagt, sier direktør i Fritt Ord, Knut Erik Åmås.

Under den første debatten i Tromsø skal professor Marit Reigstad fra UiT fortelle om nye funn fra et forskertokt i Arktis. Reigstad leder forskningsprosjektet Arven etter Nansen.

Ikke Oslo-sentrert

I utarbeidingen av debattene skal man ta landet i bruk ved å reise rundt i tett samarbeid med Amedias lokalaviser.

– Om det er fra fiskernes side eller annen kunnskap som ligger ute i Norge, om det er i forskningsmiljøet eller å høre hvilke situasjoner bedrifter står i – så tar vi hele Norge i bruk i den sammenhengen, fremfor å ha Oslo som utkikkspunkt, sier Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål og ekstern kommunikasjon i Amedia.

Amedia planlegger nytt oppkjøp – får med 730.000 i pressestøtte per ansatt

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon