Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har bedt partene i den pågående arbeidskonflikten mellom Unio og Oslo kommune til digitalt møte klokken 17.

NRK rapporterer at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.

Unio-medlemmer i Oslo gikk ut i streik 27. mai etter at meklingen med Oslo kommune ikke resulterte i enighet. Skoler, barnehager, helseinstitusjoner, bibliotek, administrasjonen og Nav har vært rammet av streiken.

annonse

Onsdag vokste streiken i omfang, og til sammen 1.900 Unio-medlemmer var da i streik. Det er særlig bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, St. Hanshaugen og Alna som har vært berørt.

De streikende er hovedsakelig organisert i Utdanningsforbundet, men også medlemmer fra Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund, Forskerforbundet, Norsk Ergoterapeutforbund, Bibliotekarforbundet og Akademikerforbundet er tatt ut i streik.

Unios forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen har slått fast at alle som jobber direkte med coronapandemien og vaksinering, skal skjermes fra streiken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon