Ivermectin: Foto: Soumyabrata Roy/NurPhoto/Shutterstock
annonse
annonse

Folks tillit til mediene skal angivelig ha gått opp det siste året. Det er det ingen god grunn til.

I november meldte Medier24 at en analyse fra Kantar viste at norske medier «nyter høy tillit i befolkningen når det gjelder dekningen av koronapandemien.»

NRK kommer best ut av undersøkelsen med 86 prosent tillit blant nordmenn. TV 2 fulgte etter med 76 prosent tillit, 61 prosent til Aftenposten, 58 prosent til VG og 49 prosent til Dagbladet.

annonse

Men faktum er at norske medier har sviktet på viktige punkter. Først var de sent ute med å forstå hvor omfattende pandemitiltak det ville bli, og at det i det hele tatt ville bli en pandemi. Resett var eneste norske medium som i februar 2020 skrev om og spådde hva som ville skje.

Dernest har de ignorert eller presentert som konspirasjonsteorier de meget plausible hypotesene om at viruset lekket ut av et laboratorium i nettopp Wuhan. De har heller ikke drevet kritisk journalistikk mot de sosiale mediegigantene som aktivt har fjernet poster og videoer hvor slike hypoteser har blitt diskutert.

Å fjerne legitime og det de fleste nå har måtte innrømme er plausible diskusjoner fra det offentlige rom er antidemokratisk og strider mot fri meningsutveksling, som har vært bærebjelker bak vestlige fremskritt, men taust i norske medier.

annonse

Og nå viser det seg også at mediene i Norge som i andre vestlige land har oversett en medisin som hevet over tvil har svært god effekt mot Covid-19 både i behandling og forebygging. Ivermectin brukes nå i en rekke land i verden til tross for at WHO, Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), FDA i USA og Legemiddelverket i Norge ignorerer medisinen.

Svært anerkjente leger og forskere mener ivermectin viser så klare effekter at de som et minimum burde komplettere utrullingene av vaksiner, spesielt fordi medisinen er svært billig.

Som Resett har beskrevet i artikkelen Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+) så er det påfallende at hastegodkjenningen av vaksinene var avhengig av at det ikke fantes noe behandlingsalternativ. Dermed hadde de store legemiddelgigantene et insentiv til å jobbe i kulissene mot å få ivermectin godkjent.

Og at det finnes slike skjulte interesser som påvirker politikken og som i dette tilfellet kan ha kostet hundretusenvis av mennesker livet som ellers kunne vært reddet hvis de hadde fått ivermectin, er nettopp noe mediene har som jobb å grave i og avdekke.

Men i stedet er det helt taust. Og fordi nordmenn faktisk har tillit til mediene og til myndighetene tar de den tausheten som et tegn på at det «ikke er noe å se».

Og de anser de som faktisk graver frem realiteten, for å være konspirasjonsteoretikere.

annonse

Dette er intet godt skussmål for et samfunn som aspirerer til å være «opplyst».

Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon