USAs visepresident Kamala Harris møtte mandag Guatemalas president Alejandro Giammattei for samtaler om innvandring og økonomi. Foto: Oliver de Ros / AP / NTB
annonse
annonse

Visepresident Kamala Harris sier USA ønsker å samarbeide med Guatemala om å ta tak i de underliggende årsakene som fører til migrasjonen ut av landet.

Harris var svært kritisk til USAs tidligere president Donald Trumps innvandringspolitikk, men både hun og president Joe Biden følger nå opp den strenge linjen.

Harris, som er på sin første utenlandstur som visepresident, understreker at Biden-administrasjonen er opptatt av å redusere antallet papirløse som innvandrer fra Mellom-Amerika til USA, skriver NTB.

annonse
Foto: Apu Gomes/Getty Images/AFP

Hun oppfordrer potensielle migranter til å ikke dra til USA.

– USA vil fortsette å håndheve våre lover og sikre grensene våre. Om dere kommer til grensene våre, vil dere bli avvist, sa hun under et møte med Guatemalas president Alejandro Giammattei i Guatemala by mandag.

Harris foreslo at USA og Guatemala heller kan samarbeide for å finne løsninger på langvarige problemer, ved å danne en felles arbeidsgruppe som skal jobbe med smugling og menneskehandel, et program for å bedre kvinners rettigheter i landet, og en arbeidsgruppe som skal hjelpe myndighetene i Mellom-Amerika med å slå ned på korrupsjon.

annonse

Tirsdag drar Harris til Mexico hvor hun skal møte president Andres Manuel Lopez Obrador.

Harris skal lede innsatsen for å takle strømmen av migranter i sør

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon